UPC... problem z konfiguracją na Windows 7

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szpot
Początkujący użytkownik forum

UPC... problem z konfiguracją na Windows 7

Post autor: szpot »

Witam

Dziewczyna prosiła mnie o reinstalację Windowsa. No więc przeinstalowałem jej Win7.

Kiedy przyszła kolej na skonfigurowanie Internetu spotkała mnie niespodzianka - nieprzyjemna. Podłączyłem kabel i wyskoczyło że sieć jest nierozpoznana.

Okazało się, że dziewczyna ma UPC. Zainstalowany ma go na stacjonarnym komputerze ale go nie używa i chce mieć Internet na laptopie. Podłącza go przez kabel.

Podpiąłem kabel pod stacjonarny i spisałem wszystkie ustawienia ip, bramy itp. Wpisałem to na laptopie ale nie działa...

Przeczytałem potem na stronie UPC że trzeba zrobić coś takiego: cmd - potem ipconfig i release a potem renew.
Niby miało to przyporządkować nowy IP czy coś w tym stylu... ale po wpisaniu tego wyskakują informacje że kabel jest odłączony - ogólnie błąd i tyle.

No i nie wiem co zrobić w tej sytuacji. Dziewczyna patrzy na mnie z nadzieją i trochę z pogardą bo wcześniej jakiś jej kolega zrobił jej tego interneta w tym laptopie. Ale wyjechał i mam zonka.

Co trzeba zrobić? Pomóżcie mi bo totalnie nie wiem co robić :( Trzeba coś wpisać gdzieś czy coś? Coś wgrać? Zarejestrować? Co trzeba zrobić????[/b]
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: UPC... problem z konfiguracją na Windows 7

Post autor: Jo_gurt »

szpot pisze:Podłącza go przez kabel.
Jaki? USB czy Ethernet?
szpot
Początkujący użytkownik forum

Post autor: szpot »

Tzn ma router i kabel biegnie z niego i jest podpinany do gniaza LAN w laptopie.

Wie ktoś co trzeba zrobić by i na laptopie był ten Internet?
Wszedłem nawet na stronę www.konfiguracja.upc.pl ale wyskoczyło jakiś login i hasło. Dziewczyna nie wiedziała co to i skąd to wziąć więc nic nie podziałałem...
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

szpot pisze:Tzn ma router
Jaki?
ODPOWIEDZ