Grupa domowa - dwa komputery: siódemka i Vista.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
petrosj
Początkujący użytkownik forum

Grupa domowa - dwa komputery: siódemka i Vista.

Post autor: petrosj »

Załozyłem na dwóch komputerach na próbe grupę domową. Mam jednak pewien problem - chce czasowo ta grupe zlikwidować, aby w sieci nie wystepowała nazwa tej grupy - obawiam sie, zeby ktos sie do tej grupy nie podłączył, bo nie jestem pewien czy dobrze zdefiniowałem udostepnianie. Niby wszystkie polaczenia zlikwidowałem - jednak po otwarciu Panelu Sterowania - Centrum Sieci i udostepnianie - Połącz z siecia, wciaz pojawia mi sie nazwa zdefiniowanej sieci bezprzewodowej. Gdy klikne tą sieć - otrzymuje komunikat : oczekiwanie na pozostałych uzytkownikow.
Chce obecnie wymazac te siec - aby jej nazwa nie pojawiała się przy laczeniu z sieciami bezprzewodowymi z komputerami mojej sieci domowej jak i innych komputerow bedacych w moim zasiegu. Czy operacje wymazywania przeprowadzac na komputerze na ktorym zakladalem siec (grupe domowa), na dowolnym komputerze w sieci domowej, czy na kazdym komputerze grupy domowej ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Grupa domowa - dwa komputery: siódemka i Vista.

Post autor: Jo_gurt »

petrosj, nie jestem pewny o czym mówisz. Chodzi o połączenie Ad-Hoc?
petrosj

Tak, chodzi mi o Ad-hoc
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

A sprawdzałeś dostępność tej sieci na jakimś urządzeniu, które z niej nie korzystało?
Bo z tego co pamiętam to Siódemka sieć taką dezaktywuje po rozłączeniu się ostatniego połączenia. Nazwy mogą figurować w konfiguracji korzystających z niej komputerów, ale w eterze tej sieci nie ma.
petrosj

A z innej beczki - czy mozna stworzyc efektywna siec domowa, gdy komputer główny ma Windows 7 a pozostale notebooki maja preinstalowana Vistę ?

Bo wszedzie mowi sie o tym, ze wszystkie jednostki powinny miec zainstalowana "siódemke"
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

petrosj pisze:czy mozna stworzyc efektywna siec domowa
Co masz na myśli w tym pytaniu? Efektywną czyli jak mamy to rozumieć?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ