Załozyłem na dwóch komputerach na próbe grupę domową. Mam jednak pewien problem - chce czasowo ta grupe zlikwidować, aby w sieci nie wystepowała nazwa tej grupy - obawiam sie, zeby ktos sie do tej grupy nie podłączył, bo nie jestem pewien czy dobrze zdefiniowałem udostepnianie. Niby wszystkie polaczenia zlikwidowałem - jednak po otwarciu Panelu Sterowania - Centrum Sieci i udostepnianie - Połącz z siecia, wciaz pojawia mi sie nazwa zdefiniowanej sieci bezprzewodowej. Gdy klikne tą sieć - otrzymuje komunikat : oczekiwanie na pozostałych uzytkownikow.
Chce obecnie wymazac te siec - aby jej nazwa nie pojawiała się przy laczeniu z sieciami bezprzewodowymi z komputerami mojej sieci domowej jak i innych komputerow bedacych w moim zasiegu. Czy operacje wymazywania przeprowadzac na komputerze na ktorym zakladalem siec (grupe domowa), na dowolnym komputerze w sieci domowej, czy na kazdym komputerze grupy domowej ?
Grupa domowa - dwa komputery: siódemka i Vista.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Grupa domowa - dwa komputery: siódemka i Vista.
petrosj, nie jestem pewny o czym mówisz. Chodzi o połączenie Ad-Hoc?
-
Tak, chodzi mi o Ad-hoc
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A sprawdzałeś dostępność tej sieci na jakimś urządzeniu, które z niej nie korzystało?
Bo z tego co pamiętam to Siódemka sieć taką dezaktywuje po rozłączeniu się ostatniego połączenia. Nazwy mogą figurować w konfiguracji korzystających z niej komputerów, ale w eterze tej sieci nie ma.
Bo z tego co pamiętam to Siódemka sieć taką dezaktywuje po rozłączeniu się ostatniego połączenia. Nazwy mogą figurować w konfiguracji korzystających z niej komputerów, ale w eterze tej sieci nie ma.
-
A z innej beczki - czy mozna stworzyc efektywna siec domowa, gdy komputer główny ma Windows 7 a pozostale notebooki maja preinstalowana Vistę ?
Bo wszedzie mowi sie o tym, ze wszystkie jednostki powinny miec zainstalowana "siódemke"
Bo wszedzie mowi sie o tym, ze wszystkie jednostki powinny miec zainstalowana "siódemke"
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Co masz na myśli w tym pytaniu? Efektywną czyli jak mamy to rozumieć?petrosj pisze:czy mozna stworzyc efektywna siec domowa
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.