Parę pytań odnośnie routerów

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
skb
Początkujący użytkownik forum

Parę pytań odnośnie routerów

Post autor: skb »

Witam jestem początkujący na tym forum mam kilka pytań dotyczących routerów zastanawiam się nad kupnem jakiegoś z nich 1 Huawei e5 2 Huawei d100 lub 3 Edimax 3g 6200n moje pytanie pierwsze na jakie nie znalazłem odpowiedzi czy muszę mieć włączony komputer by rozsyłać sygnał przez wi-fi np. do konsoli ps3 lub na komputer który jest w drugim pokoju? czy wystarczy włączyć sam router? i jeszcze jedno pytanko może ktoś pomoże w przypadku routera 2 i 3 czy uzyskam prędkość większą niż 7,2Mb/s czyli do 21,6Mb/s jestem już w zasięgu hspa+ oczywiście w razie co modem Huawei e1820 pozdrawiam :) :) :) :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Parę pytań odnośnie routerów

Post autor: krystianb »

skb pisze: czy wystarczy włączyć sam router?
Wystarczy.
skb pisze:routera 2 i 3 czy uzyskam prędkość większą niż 7,2Mb/s czyli do 21,6Mb/s jestem już w zasięgu hspa+ oczywiście w razie co modem Huawei e1820
Jak router da radę w ogóle ten modem obsłużyć to powinno być ok. Co prawda są pewne doniesienia, że niektóre routery spowalniają neta ale nie wiem ile w tym prawdy. Aha i 21Mb to już praktycznie granica przepustowości wifi G przy czystym eterze.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
skb
Początkujący użytkownik forum

Re: Parę pytań odnośnie routerów

Post autor: skb »

Dzięki wielkie za rozwianie wszystkich wątpliwości i odpowiedzi na moje pytania pozdrawiam :ok:
ODPOWIEDZ