Modem pod iPlay (win7 32x)?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
joemest
Początkujący użytkownik forum

Modem pod iPlay (win7 32x)?

Post autor: joemest »

Witam,
Szukam dobrego modemu pod iPlay na kartę, obecnie mam na oku Huawei E122 (znajomy posiada taki zestaw i jest zadowolony), jednak szukam czegoś tańszego, no i jestem bardziej zainteresowany modemem Expresscard niz USB. Jakie modemy do 120 zł (huawei, merlin, option) moglibyście polecić? :roll:

Dodam jeszcze że mam win7 (32x), ewentualnie mogę korzystać z drugiego laptopa z Vistą.
Lokalizacja - Lublin.

Z góry wielkie dzięki za podpowiedzi!
Nielimitowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Modem pod iPlay (win7 32x)?

Post autor: Nielimitowany »

joemest pisze:iPlay
Chyba pod iPlus?
joemest

Miało byc: play online :D
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

Dobrze, że myślisz o modemie na express, jak coś tańszego i do playa to huawei E800, albo novatel XU870 - do 100 zł się zmieścisz. Jak masz zamiar tego używać w Lublinie, który jest jednym z kilkunastu miast, w którym jest HSPA+ może warto pomyśleć przyszłościowo o czymś szybszym...
joemest

Dzięki za odpowiedź :) z tym huawei to nie bede mial problem w win7? czytałem trochę na ten temat i zdania były podzielone... Myślałem też o Option GE0301, moze trochę na wyrost w przypadku play'a, jednak można mieć ten modem w podobnej cenie co te dwa HSDPA :D Co do HSPA+ to moze w przyszlosci, na razie potrzebuję pilnie czegoś niedrogiego...
ODPOWIEDZ