Proszę o pomoc - Pentagram
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Proszę o pomoc - Pentagram
Witam wszystkich szanownych użytkowników tego forum . Prosiłbym was bardzo o pomoc. Jestem totalnym laikiem w dzieninie sieci bezprzewodowych. Jakiś czas temu niedaleko mojego miejca zamieszkania pojawiły się nadajniki, który umożliwiały odbiór internetu bez żadnych dodatkowych opłat ( hot spot ). Korzystając z tej możliwośći zamowiłem taką o to kartę sieciową : http://allegro.pl/item148046473_karta_w ... tena_.html , po podłaczeniu jej stwierdzilem że niestety nie wykrywa ona sygnału anteny hot spot z odległości jakichś 120 metrów ( są przeszkody ). I chciałem was spytać, czy po podłączeniu anteny ( proszę bardzo o wskazanie najlepiej jaką zamówić na allegro ) wykryje ona sygnał? Przepraszam za takie banalne pytanie ... ale nie znam się w tej dziedzinie, przeglądnąłem wiele tematów na tym forum a nie mogłem niczego znaleźć Proszę was pomoźcie ! Z góry dziękuje.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Proszę o pomoc - Pentagram
Sprawa jest tak indywidualna, że na to pytanie nie odpowie Ci nikt, czy wykryje sygnał, czy nie.
Najlepiej kupić antenę kierunkową o dużym zysku energetycznym, ale lepiej spróbuj pożyczyć od kogoś takową i sprawdzić przez zakupem.
Najlepiej kupić antenę kierunkową o dużym zysku energetycznym, ale lepiej spróbuj pożyczyć od kogoś takową i sprawdzić przez zakupem.
Adrian
MY HOMESITE
MY HOMESITE