Mam internet z PLAY sygnał pokazuje 0 % żadnej krechy, ale internet mam choć chodzi bardzo wolno, sprawdzałem -- top netinfo – moc sygnału – 107 dBm, 9 %
mieszkam Gniewkówiec Kuj—Pom.
Nie mam telefonu 3 G, a to jest PC, prawdo podobnie do BTS mam 3,5 km, nie wiem czy z tego BTSu łapie, nie znam się na tych sprawach.
Dlatego mam tytanie czy kupić antenę zewnętrzną i czy będzie ona pomocna
myślałem o czymś takim.
http://allegro.pl/item1167684052_antena ... _e122.html
Czy antena zewnętrzna pomoże ?
Moderator: Moderatorzy
- wyzywjusz7
- Początkujący użytkownik forum
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Czy antena zewnętrzna pomoże ?
Antena powinna zaradzić słabemu sygnałowi. Do stacji bazowej masz tak jak piszesz ok. ~3,5 km (teoretycznie wg. mapy operatora ta stacja bazowa jeszcze nie działa, ale prawdopodobnie nie była jeszcze aktualizowana (mapa), a stacja bazowa pewnie już została odpalona, bo wątpliwe jest, abyś na samym modemie miał sygnał z Inowrocławia lub Barcina). Antena, do której dałeś link będzie w porządku.
- wyzywjusz7
- Początkujący użytkownik forum
Wielkie dzięki,sp6huk pisze:Antena powinna zaradzić słabemu sygnałowi. Do stacji bazowej masz tak jak piszesz ok. ~3,5 km (teoretycznie wg. mapy operatora ta stacja bazowa jeszcze nie działa, ale prawdopodobnie nie była jeszcze aktualizowana (mapa), a stacja bazowa pewnie już została odpalona, bo wątpliwe jest, abyś na samym modemie miał sygnał z Inowrocławia lub Barcina). Antena, do której dałeś link będzie w porządku.
bo naprawdę sam nie wiem co mam robić, net wziąłem jak mieszkałem w Bydgoszczy
śmigał pięknie, teraz mieszkam tutaj i mam z tym problem, gdy bym wiedział o zmianie miejsca zamieszkania na pewno bym nie brał PLAY --- trudno takie życie.
Zapomniałem napisać mam modem E - 160
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Z tą anteną konektor masz w zestawie, tylko napisz sprzedawcy do jakiego modemu ma być konektor.wyzywjusz7 pisze:Zapomniałem napisać mam modem E - 160