Play długość umowy
Moderator: Moderatorzy
- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Play długość umowy
witam
Zastanawiam sie nad internetem z Play.. i moje pytanie jest takie czy w Play są inne długosci umow niz 18 miesięcy?? mnie interesuje najbardziej 12.. a dziwne zeby była tylko jedna opcja...
Mieszkam w miejsowosci Gzow woj łódzkie i na mapce zasiegu Pleja moja miejcsowosc jest niestety poza granatowym kolorkiem a BTS znajduje sie w Jeżowie zaledwie 4km od mojego domu... czy to mozliwe zeby zasieg był tak maly? po drodze nie ma lasku ale jestem troche w dołku względem nadajnika i całej miejscowości Jeżów... Dodam jesscze ze jeden gosc z mojej wsi ma Play... i jakos tam mu podobno chodzi..
Zastanawiam sie nad internetem z Play.. i moje pytanie jest takie czy w Play są inne długosci umow niz 18 miesięcy?? mnie interesuje najbardziej 12.. a dziwne zeby była tylko jedna opcja...
Mieszkam w miejsowosci Gzow woj łódzkie i na mapce zasiegu Pleja moja miejcsowosc jest niestety poza granatowym kolorkiem a BTS znajduje sie w Jeżowie zaledwie 4km od mojego domu... czy to mozliwe zeby zasieg był tak maly? po drodze nie ma lasku ale jestem troche w dołku względem nadajnika i całej miejscowości Jeżów... Dodam jesscze ze jeden gosc z mojej wsi ma Play... i jakos tam mu podobno chodzi..
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Play długość umowy
Witaj.
Jest http://www.playmobile.pl/pl/internet/pr ... index.htmlBrylant19 pisze:czy w Play są inne długosci umow niz 18 miesięcy?? mnie interesuje najbardziej 12.. a dziwne zeby była tylko jedna opcja...
Powiem Ci tak. Jeżeli chodzi o Play'owy UMTS to zasięg na tej mapce jest okrojony, zaś jeżeli chodzi o Play'owego EDGE'a to nieźle przesadzili z zasięgiem. Jak masz telefon z 3G, to kup sobie starter Play Fresh i zobacz czy masz sygnał UMTS Play'a, i jak internet działa,Brylant19 pisze:Mieszkam w miejsowosci Gzow woj łódzkie i na mapce zasiegu Pleja moja miejcsowosc jest niestety poza granatowym kolorkiem
Pewnie oznaczyli zasięgiem tak mały obszar, z myślą o obciążeniu stacji bazowych. Gdyby z czasem node B byłby bardzo obciążony, to po prostu zmniejszyli by zasięg, do obszaru porównywalnego jak na mapie.Brylant19 pisze:czy to mozliwe zeby zasieg był tak maly?
- Brylant19
Dzieki:)
a znalazłem jeszcze taka promocje...
http://www.playmobile.pl/pl/internet/pr ... index.html
Bo mam modem iPlusa Hauwei e169... i mogłbym chyba wziac ta oferte.. i pytanie czy z tego modemu trzeba zdejmowac SimLocak bo chyba cos takiego posiada co?
a Jeszcze mam pytanie o antenke jakas zeby ewentualnie wzmocnic syganl z tego play do UMTS.. Czy warto w nia inwestowac?
a znalazłem jeszcze taka promocje...
http://www.playmobile.pl/pl/internet/pr ... index.html
Bo mam modem iPlusa Hauwei e169... i mogłbym chyba wziac ta oferte.. i pytanie czy z tego modemu trzeba zdejmowac SimLocak bo chyba cos takiego posiada co?
a Jeszcze mam pytanie o antenke jakas zeby ewentualnie wzmocnic syganl z tego play do UMTS.. Czy warto w nia inwestowac?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Po pierwsze te z plusa simlocka nie mają, a po drugie huawei'a można odblokować za darmo, choćby poradniki są u nas na forum.Brylant19 pisze:i pytanie czy z tego modemu trzeba zdejmowac SimLocak bo chyba cos takiego posiada co?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Tak mógłbyś wziąć tą ofertę,Brylant19 pisze:Bo mam modem iPlusa Hauwei e169... i mogłbym chyba wziac ta oferte..
Nie powinno być sim-locka, ale możesz sprawdzić wkładając do modemu kartę innego operatora niż Plus, np. właśnie Play. Jak będziesz miał zasięg tego "innego" operatora, to znaczy, że modem nie ma blokady sim-lock,Brylant19 pisze:i pytanie czy z tego modemu trzeba zdejmowac SimLocak bo chyba cos takiego posiada co?
TAKA antena od Bestpartnera, lub TAKA od Cyberetcha,Brylant19 pisze:a Jeszcze mam pytanie o antenke jakas zeby ewentualnie wzmocnic syganl z tego play do UMTS
Jeżeli otrzymywanie większych transferów oraz stabilnego połączenia, jest uniemożliwione przez słaby sygnał, a nie obciążenie node B, to warto zakupić antenę zewnętrzną.Brylant19 pisze:Czy warto w nia inwestowac?
- Brylant19
Dziekuje.. Juz wszystko wiem:) A jak wloze ta karte z Play to bedzie widac zasieg mimo tego ze <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> aplikacji playa tylko i plus managera? połaczyc sie rozumiem z internetem nie bedzie mozna?
wiem nie znam sie sory
![:]](./images/smilies/splash.gif)
wiem nie znam sie sory
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Niektórzy mówią że tą aplikacją nie da się łączyć z innymi operatorami, ja takich problemów nie miałem, choć bardzo krótko korzystałem z tego badziewia.Brylant19 pisze: tylko i plus managera?
Zawsze możesz zainstalować mobilepartnera a nawet wgrać go do modemu (dashboard)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
Z Play działa wyśmienicie (z innymi nie sprawdzałem).krystianb pisze:Niektórzy mówią że tą aplikacją nie da się łączyć z innymi operatorami, ja takich problemów nie miałem
Nie pomagam na PW!