GC79 Nie dziala??

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kemtril
Początkujący użytkownik forum

GC79 Nie dziala??

Post autor: kemtril »

Witam, mam takie problem ze wyskakuje mi komunikat jak w zalaczniku - probowalem odinstalowac i zainstalowac modem od nowa, ale to nie przynosi elektów. zaktualizowałem i nic - nadal wyskakuje ten komunikat. czy moze ktos mial podobny problem?Obrazek
fuhmen
Stały użytkownik forum

Re: GC79 Nie dziala??

Post autor: fuhmen »

zainstaluj gc79 tak żeby komputer widział tą kartę(sterowniki z aplikacji iplus), a potem utwórz połączenie dial-up wykorzystując modem sonyericsson. Ja tak robiłem i działa. Wyłącz autostart dla aplikacji iplus. Numer do połączenia *99***1# , nazwy i hasła nie wpisujesz.
iPlus -MotorolaV235
kemtril

jakos zadziałoło, niestety ten problem mam dość czesto wiec nastepnym razem skorzystam z Twojej rady.
Dzieki
Awatar użytkownika
matinati
Stały użytkownik forum

Post autor: matinati »

Wcześniej też korzystałem z modemu GC79 i nie miałem takiego komunikatu a raczej problemu. Korzystasz z Iplus Managera?? Sterowniki też od Iplusa?? Ja po zabawie z iplus managerem przerzuciłem się od razu na Wireless Manager od SE. Odinstalowałem stery, iplus managera. Restart kompa. Zainstalowałem Wirelless - a od SE i modem GC79 spowrotem do slotu. Po instalacji modem u mnie działał prawidło. Obecnie mam GC89 i tez korzystam z Wireless -a i wszystko działa bezproblemowo. 8)
SE GC89 + ATK 13,5 dBi = max~30 KB/s
iPlus
kemtril

problem sie powtórzył ponownie po rozlączeniu, juz teraz bede kombinował tak jak mówiecie
ODPOWIEDZ