TP-Link TL-WR1043ND AP + Client Openwr i niski transfer wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
TP-Link TL-WR1043ND AP + Client Openwr i niski transfer wifi
Witam. Mam duzy problem i nie moge sobie z nim poradzic. Jestem w posiadaniu 2 TL-WR1043ND. Na jednym i drugim mialem wgrane openwrt. Jeden ustawilem jako AP a drugi jako Client. Wszystko fajnie lacza sie ze soba ale transfer plikow miedzy soba po wifi jest zbyt niski. Na malych antenkach dolaczonych do routera i na openwrt max transfer lecialo od 4,5mb/s do 5,5mb/s. Oczywiscie bylo ustawione g+n i 40mhz. Potem do Ap wgralem oryginalne oprogramowanie i transfer troche sie poprawil do 6,5mb/s. Ale to bylo tylko na malych antenkach. Na antenach zewnetrznych transfer spada mi do 3,3mb/s. Macie jakis pomysl czemu tak sie dzieje? Gdy laptopa z karta N podlacze do AP transfer jest okolo 11,2mb/s z odleglosci 4 metrow. A AP i Client stojac obok siebie maja max 6,5mb/s i mniej. Jeszcze uwierze ze w powietrzu na zewnatrz moze byc duzo sieci chociaz jeden kanal mam wolny i na niego ustawilem router i mialem max 3mb/s. Ale w domu jak obok siebie stoja i tak wolno idzie to jest cos nie tak z oprogramowaniem klienckim chyba. Laptop jedyna siec jaka wykrywa to tylko te routery wiec niema szans o zaklucenia. Doradzcie cos.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: TP-Link TL-WR1043ND AP + Client Openwr i niski transfer wifi
Próbowałeś tryb n zamiast g+n?
Mówiąc "mb" masz na myśli Mb czy o MB? Bo chyba nie metry bieżące?
Mówiąc "mb" masz na myśli Mb czy o MB? Bo chyba nie metry bieżące?
-
- Użytkownik forum
Re: TP-Link TL-WR1043ND AP + Client Openwr i niski transfer wifi
W openwrt nie ma mozliwosci ustawienia na sztywno trybu N a w oryginalnym oprogramowaniu ustawilem na sztywno ale efekt jest taki sam. Przez winscp moge zmienic na samo N w pliku wireless ale to sie konczy brakiem lacznosci. Mi sie wydaje ze jest zepsuty soft clienta na openwrt. I przy kopiowaniu pisze MB
Juz sie z tym mecze od 2 miesiecy i mi to sily odebralo. Chyba kupie sobie w sklepie clienta ktory ma oryginalne oprogramowanie wgrane. Dokladniej ten model http://www.dipol.com.pl/punkt_dostepowy ... _N2944.htm Ale sie strasznie wkurze jak bedzie to samo. Bo to znowu kosztuje 147zl.

Ostatnio zmieniony 2010-08-09, 16:08 przez kowalmisiek, łącznie zmieniany 1 raz.