Nie działa internet bezprzewodowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie działa internet bezprzewodowy
Witam serdecznie.
Mam taki mały problem. Zainstalowałem na dysku laptopa windows xp, na dysku zewnętrznym windows 7. Mam zewnętrzną kartę sieciową TL-WN422G i na obu komputerach zainstalowany komplet sterowników. Wchodząc na windows xp internet działa bez problemów natomiast na windows 7 na dzień dobry na ikonie od internetu pojawia się wykrzyknik. Czasami zaskoczy, przebije się do internetu, pochodzę po stronach, pochodzę i znów się pojawia wykrzyknik i znów nigdzie nie można wejść. Przechodząc na win xp wszystko działa. Nie ma żadnego wykrzyknika. Ten sam problem występuje na zewnętrznej karcie jak i na tej wbudowanej. Co może być przyczyną takiego działania a raczej nie działania. Pozdrawiam
Mam taki mały problem. Zainstalowałem na dysku laptopa windows xp, na dysku zewnętrznym windows 7. Mam zewnętrzną kartę sieciową TL-WN422G i na obu komputerach zainstalowany komplet sterowników. Wchodząc na windows xp internet działa bez problemów natomiast na windows 7 na dzień dobry na ikonie od internetu pojawia się wykrzyknik. Czasami zaskoczy, przebije się do internetu, pochodzę po stronach, pochodzę i znów się pojawia wykrzyknik i znów nigdzie nie można wejść. Przechodząc na win xp wszystko działa. Nie ma żadnego wykrzyknika. Ten sam problem występuje na zewnętrznej karcie jak i na tej wbudowanej. Co może być przyczyną takiego działania a raczej nie działania. Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Nie działa internet bezprzewodowy
Nielegalny Windows?Papub pisze:Co może być przyczyną takiego działania a raczej nie działania.
Nie pomagam na PW!
-
Hehe wątpie :p pierwsze słyszę żeby od tego że jest nielegalny system internet nie chodził
3/4 polski by nie miało internetu :p No ale jeśli pytasz to powiem, że system mam legalny 

- wojteks
- *** Administrator ***
Jak masz legalny to dzwoń do Microsoftu że nie działa.Papub pisze:No ale jeśli pytasz to powiem, że system mam legalny
Nie pomagam na PW!
-
Nic innego nie możecie wymyśleć? Ja już nie mam siły. Siła sygnału 3 kreski na 5 a na tym wykrzyknik. Myślałem że to może być spowodowane ustawienie oszczędzanie energii przy usb ale to też włączyłem na maksymalną wydajność i nic
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-08-12, 07:31 ]
Następnym razem nie będę taki miły i dam "nagrodę" za takie słownictwo.
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-08-12, 07:31 ]
Następnym razem nie będę taki miły i dam "nagrodę" za takie słownictwo.
Ostatnio zmieniony 2010-08-12, 06:31 przez Papub, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Drivery na Win7 masz te od Microsoftu czy od producenta karty?
Jak z zarządzaniem energią? Przełącz na maksymalną wydajność i zobacz co wtedy.
Wyłącz też wszelkie oszczędzania energii dla karty sieciowej - czasami włączone oszczędzanie sprawia problemy.
Jak z zarządzaniem energią? Przełącz na maksymalną wydajność i zobacz co wtedy.
Wyłącz też wszelkie oszczędzania energii dla karty sieciowej - czasami włączone oszczędzanie sprawia problemy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Guru bezprzewodowy
Ewentualnie ponownie zrobić format.
-
Jak wyżej napisałem, że oszczędzanie energii wyłączyłem. Sterowniki są od karty sieciowej, nie te standardowe w win7. Prawidłowo powinno być napisane: radio-net2 i pod spodem dostęp do internetu. A zazwyczaj jest sieć niezidentyfikowana a pod spodem brak internetu. A w tym momencie jest sieć niezidentyfikowana dostęp do internetu. Nie rozumie tego. Jak może niezidentyfikować sieci i dać mi do niej dostęp. Chyba czeka mnie ten format. Pozdrawiam