Kilka pytan... Wybór internetu

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Daniell95
Początkujący użytkownik forum

Kilka pytan... Wybór internetu

Post autor: Daniell95 »

Witam. Mam kilka pytan odnosnie internetu radiowego. Od kilku dni mam cyfrowy polsat pakiet 30 gb. Z predkosci jestem bardzo zadowolony ale z tego jak jest naliczany limit nie jestem. Dane z limitu leca mi nawet jak wchodze na jakas strone np wchodze na youtube ogladam jeden filmik i z limitu nie mam juz 20mb.

Chciałem wiedziec czy z innymi netami tez tak jest np iplus czy polast tylko chce zarobic kase?
I jaki internet radiowy mogliscieby polecic. Mam jeszcze okres próbny CP i chyba jednak zrezygnuje i wezme cos innego. Chciałbym cos bez limitu zastanawiam sie nad wimaxem ale nie wiem jak on działa prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Daniell95, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Kilka pytan... Wybór internetu

Post autor: sp6huk »

Daniell95 pisze:jak wchodze na jakas strone np wchodze na youtube ogladam jeden filmik i z limitu nie mam juz 20mb
Nic nadzwyczajnego. Wszystko do czego potrzebujesz połączenia z siecią, wykorzystuje dane,
Daniell95 pisze:Chciałem wiedziec czy z innymi netami tez tak jest np iplus czy polast tylko chce zarobic kase?
Wszędzie bez wyjątku,
Daniell95 pisze:I jaki internet radiowy mogliscieby polecic
A gdzie mieszkasz ?
Daniell95

mieszkam na wsi... cegłow... jakies 10 km od grodziska mazowieckiego wojewodztwo mazowieckie. Pamietam ze jak w sferii chodziłem po stronach to tak transfer szybko mi nie leciał nic nie sciagałem i zawsze nie przekraczałem limitu a tutaj dzisiaj bez sciagania poszło mi z limitu 300mb
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Daniell95 pisze:mieszkam na wsi... cegłow... jakies 10 km od grodziska mazowieckiego wojewodztwo mazowieckie
Więc teoretycznie jesteś w zasięgu WiMAX'a Netii, być może Ery - też,
Daniell95 pisze:Pamietam ze jak w sferii chodziłem po stronach to tak transfer szybko mi nie leciał
W Sferii internet pewnie był wolniejszy,
Daniell95 pisze:nic nie sciagałem i zawsze nie przekraczałem limitu a tutaj dzisiaj bez sciagania poszło mi z limitu 300mb
No jak to nie ? A kto oglądał YouTube ? Jak piszesz posty na forum, kiedy twierdzisz, że ty nic nie ściągasz (i zarazem wysyłasz) ?
Daniell95

no ok rozumiem ze za to tez mi sie nalicza ale ze az tyle leci mi z limitu to troche nie bardzo... w sferii net był wolniejszy ale jak przekroczyłem limit. Normalnie ogladałem strony itd nic nie pobierałem w sensie na dysk i wchodzilem na strone sferii i tam nie duzo mi schodziło z limitu.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Wolniej net działa to automatycznie mniej się go używa bo się nie chce czekać na załadowanie czy pobranie.
Schodzi limit normalnie. Strony też są coraz cięższe przez flash, lepsze grafiki. YT też ma już lepszą jakoś obrazu i dźwięku.
Wszystko to dane.

Sprawdź jak będzie z WiMaxem. Jedyny sposób na bez limitowy net bez kabli.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Daniell95 pisze:no ok rozumiem ze za to tez mi sie nalicza ale ze az tyle leci mi z limitu to troche nie bardzo
Nie oglądaj YT, to nie będzie tyle leciało,
Daniell95 pisze:Normalnie ogladałem strony itd nic nie pobierałem w sensie na dysk i wchodzilem na strone sferii i tam nie duzo mi schodziło z limitu
Bez względu na to jaki masz internet, pobierając ten sam plik, oglądając ten sam film itp., leci Ci tyle samo danych. Jak uważasz, że jest inaczej, to trzeba wracać do Sferii.
Daniell95

Nie zamierzam wracac do sferii. A jak działa Wimax? Niby jestem w zasiegu ale chce wiedziec czy ukształtowanie terenu bardzo wplywa na to czy bedzie on działał czy nie?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Dodam jeszcze, że w Cegłowie działa dostawca internetu WiFi "MIKROLAN" http://www.mikrolan.pl/index61.html
Daniell95

Faktycznie. A jak ktos go moze testował ktos wie jak działa?

[ Dodano: 2010-08-16, 13:47 ]
Jakiego neta jeszcze polecacie w okolicach grodziska maz. Błonia... Chodzi o neta Wifi lub cos innego bez limitu
ODPOWIEDZ