Internet z Aldi (Niemcy) - jak poprawić sygnał na statku?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet z Aldi (Niemcy) - jak poprawić sygnał na statku?
jestem tu świeży mam pytanie jestem marynarzem i plywam po rzekach i kanalach Niemiec, Holandii czasami Belgii i Francji,mam internet z sklepu Aldi z Niemiec jest to prepaid i kosztuje mnie 2 euro na dobe lub 15 za 30 dni jest to bardzo wolny internet jak mam modem Huwei w kabinie na kablu 50 cj przy oknie ,mam pytanko czy jesli bym kupil kabel usb 5 metrow i wystawil za okno wysoko to czy poprawilaby sie predkosc, lub moze kupic jakas antene kto mi doradzi co mozna kupic? Slyszalem tez ze mozna kupic aktywna antene wi_fi i mozna miec internet za darmo jesli nie jest zakodowany a tu na zachodzie podobno tak czesto jest i moze gdybym mial taka antene to mozna by bylo sciagnac sygnal z kilku kilometrow jak sadzicie? Prosze o pomoc bo jestem laikiem w tych sprawach pozdrawiam wszystkich z Leer niemcy i tu wlasnie mam slaby internet w E-plus.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-08-16, 14:06 ]
Zmieniłem temat na: "Internet z Aldi (Niemcy) - jak poprawić sygnał na statku?" Gdyż "Witam" nic o problemie nie mówi.
PS. Główne pytanie dotyczy jak poprawić zasięg, wiec przenoszę też do innego działu.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-08-16, 14:06 ]
Zmieniłem temat na: "Internet z Aldi (Niemcy) - jak poprawić sygnał na statku?" Gdyż "Witam" nic o problemie nie mówi.
PS. Główne pytanie dotyczy jak poprawić zasięg, wiec przenoszę też do innego działu.
Ostatnio zmieniony 2010-08-16, 13:05 przez matros71, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Internet z Aldi (Niemcy) - jak poprawić sygnał na statku?
Aldi to E-Plus - nie maja wszedzie HSPDA.
Ile "kresek" pokazuje SW w trakcie polaczenia? Jaki kolor LED sie pali?
Mysle ze na tym forum nikt nie podpowie Ci jak sie wlamac do cudzych sieci.
Ile "kresek" pokazuje SW w trakcie polaczenia? Jaki kolor LED sie pali?
Slyszalem tez ze mozna kupic aktywna antene wi_fi i mozna miec internet za darmo jesli nie jest zakodowany

Mysle ze na tym forum nikt nie podpowie Ci jak sie wlamac do cudzych sieci.
Nie pomagam na PW.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Dlaczego od razu włamywać? Przecież można legalnie łączyć się np. z Hot Spotami które niejednokrotnie działają w portach lub w ich pobliżu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Gratis?alias pisze:Przecież można legalnie łączyć się np. z Hot Spotami które niejednokrotnie działają w portach lub w ich pobliżu.
Nie pomagam na PW.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
matros71 zaraz znajdę Ci fajny temat. Bo była bardzo podobne dyskusja do Twojego problemu. Na razie taki mały: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=291196#291196
[ Dodano: 2010-08-16, 18:30 ]
Tutaj dalsze: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=161684#161684 i http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=79368#79368
[ Dodano: 2010-08-16, 18:30 ]
Tutaj dalsze: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=161684#161684 i http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=79368#79368
-
do key i innych pali mi sie kolor LED zielony pozdrawiam i dzieki wszystkim za odpowiedz i prosze o dalsze info 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli modem laczy sie poprzez GPRS/EDGE. Szybciej nie bedzie, nawet z antena.matros71 pisze:pali mi sie kolor LED zielony
Nie pomagam na PW.
-
Oczywiście, sam niejednokrotnie korzystałem. Nawet w Polsce jest kilka.key pisze:Gratis?
-
Raczej kilkaset ;] I to z coraz konkretniejszą prędkością (zazwyczaj spotykam po około 30 kB/s).
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie wiem jak po twojej stronie Odry, ale po tej gratisowych i legalnych hot spotow jest niewiele. Czasami znajdzie sie jakas knajpa, w McDonaldzie mozna posurfowac godzine (o ile masz telefon i odbierzesz SMSa), ale w wiekszosci otwartych hot spotow dostep ogranicza sie do miejsca, gdzie mozesz wpisac nr. karty kredytowej. Fakt ze czasami trafiaja sie niezabezpieczone wlany, ale to juz chyba legalne nie jest?alias pisze:Oczywiście, sam niejednokrotnie korzystałem. Nawet w Polsce jest kilka
Nie pomagam na PW.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie ma już tego systemu ani Ery w McDonaldach (przynajmniej w południowej Polsce i na Pomorzu środkowym, bo tam najczęściej bywam).key pisze:w McDonaldzie mozna posurfowac godzine (o ile masz telefon i odbierzesz SMSa)
Jest zwykła otwarta sieć WLAN, limit DL 1 Mbps i wycięte wszystkie porty poza 80.
Nawet poczty nie da się odebrać po ludzku.
W KFC też są hotspoty, dużo lepsze bo niczego nie blokują.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Watek jest o internecie w Germanii. Jak jest w polsce nie wiem - dawno nie bylemPatryk pisze:przynajmniej w południowej Polsce i na Pomorzu środkowym...

Nie pomagam na PW.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Coś strony Odry mi się pomyliły 

-
WITAM!Czy ktoś może mi pomóc w ustawieniach internetu z internetu?Oplata za miesiac 15 euro-tam trzeba sciagac UPDATE,potem gada po niemiecku i nie wiem jaka mam taryfe-STANDARD czy musze wybrac MONATSFLAT.Niw iwem cos zle musialam zrobic-jest zarejestrowany,chce miec pewnosc ze mam taryfe za miesiac a nie bedzie licvzyl za dzien.Prosze o pomoc.Dziekuje
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Monatsflat i odpowiedni APN. Taryfe dzienna uruchamia sie tylko przez APN tagesflat.eplus.de
Nie pomagam na PW.
-
Bardzo dziękuje za pomoc.