Witam,
Jestem nowy na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość jeśli temat był już poruszany. Przeszukałem forum ale niestety nie znalazłem bezpośredniej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Krótko streszczę o co chodzi. Od maja br. jestem użytkownikiem usługi Twój Internet Premium w ORANGE. Do końca listopada wszystko działało bez zarzutu. No... prawie

Natomiast od początku grudnia nie jestem zupełenie zadowolony z jakości wyświetlanych stron www. Tekst, grafika są OK, ale zdjęcia są niewyraźne, krawędzie obiektów na zdjęciach są rozmyte. W BOK ORANGE bardzo niemiła pani powiedziała mi, że jest to spowodowane jakimś rodzajem kompresji i że stosują to od dawna. A ja do końca listopada miałem obraz jak żyleta... Nie wiem czy jest sens pisać jakieś reklamacje do ORANGE ? Tracić czas i nerwy... Ale z drugiej strony ORANGE w mojej ocenie nie dostarcza mi w tej chwili pełnowartościowej usługi... W kwestii technicznej dodam, że mam kartę Sony Ericsson GC85, Windows XP Professional (oryginalny

). Objawy są takie same przy przeglądaniu stron w IE jak i w Operze. Jest na to jakaś rada, czy trzeba się przemęczyć do końca obowiązywania umowy ?
Pozdrawiam,
Marcin