NOWY HUAWEI K3765-HV HSPA 7,2 Problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
NOWY HUAWEI K3765-HV HSPA 7,2 Problem
od niedawna jestem posiadaczem modemu HUAWEI K3765-HV + karta simdata (plus)
jestem w zasięgu HSPA,WCDMA na terenie Koszalina.. ściąganie plików przebiega całkiem pozytywnie po 200-400kb/s
jednak podczas przeglądania stron połączenie internetowe daje wrażenie jak by się zacinało,wieszało
po wpisaniu adresu ładowanie strony się zacina
gdy jednak zacznie ładować stronę trwa to może 1s jednak te wieszanie się internetu,modemu czy przeglądarki (nie znam przyczyny) jest uciążliwe...
byłbym wdzięczny za jakąś rade,rozwiązanie tego problemu...
korzystam z Firefox , ewentualnie IE 8
na notebooku czy stacjonarce ten sam problem...
dotychczasowe czynności które Nie przyniosły żadnych rezultatów...
-reinstalka windy (win xp sp3)
-wyłącznie antywirusa
-ustawienie przepustowości na 0% (gpedit.msc)
z góry dzięki za odpowiedzi
jestem w zasięgu HSPA,WCDMA na terenie Koszalina.. ściąganie plików przebiega całkiem pozytywnie po 200-400kb/s
jednak podczas przeglądania stron połączenie internetowe daje wrażenie jak by się zacinało,wieszało
po wpisaniu adresu ładowanie strony się zacina
gdy jednak zacznie ładować stronę trwa to może 1s jednak te wieszanie się internetu,modemu czy przeglądarki (nie znam przyczyny) jest uciążliwe...
byłbym wdzięczny za jakąś rade,rozwiązanie tego problemu...
korzystam z Firefox , ewentualnie IE 8
na notebooku czy stacjonarce ten sam problem...
dotychczasowe czynności które Nie przyniosły żadnych rezultatów...
-reinstalka windy (win xp sp3)
-wyłącznie antywirusa
-ustawienie przepustowości na 0% (gpedit.msc)
z góry dzięki za odpowiedzi
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: NOWY HUAWEI K3765-HV HSPA 7,2 Problem
Może po prostu transmisja danych schodzi Ci z HSPA do UMTS, co jest rzeczą normalną.
W wierszu polecenia wpisz: ping wp.pl -t -l 1000 ping niech cały czas leci, nie zamykaj, i wtedy zobacz jak działają strony. Wartość 1000 (bajtów), może być mniejsza, musisz sprawdzić przy jakiej wartości, transmisja nie schodzi do UMTS. Takie rozwiązanie pochłania oczywiście pewną dawkę danych.
W wierszu polecenia wpisz: ping wp.pl -t -l 1000 ping niech cały czas leci, nie zamykaj, i wtedy zobacz jak działają strony. Wartość 1000 (bajtów), może być mniejsza, musisz sprawdzić przy jakiej wartości, transmisja nie schodzi do UMTS. Takie rozwiązanie pochłania oczywiście pewną dawkę danych.
-
pomogło... strony wyświetlają się szybko i bez przycinek jednak z tego co zaobserwowałem leci cały czas transfer.. mimo że strona internetowa jest wczytana w całości...sp6huk pisze:Może po prostu transmisja danych schodzi Ci z HSPA do UMTS, co jest rzeczą normalną.
gdzie przy simdata (plus) 4gb limitu zapewne poleciało by kilka krotnie szybciej niż normalnie..
istnieje jakieś inne rozwiązanie przy którym nie leciał by cały czas transfer ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W zaleznosci od systemu miedzy 2 a 10 kb na sekunde......sp6huk pisze:Takie rozwiązanie pochłania oczywiście pewną dawkę danych.
Nie pomagam na PW.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Nie istnieje.N.o_N.ame pisze:istnieje jakieś inne rozwiązanie przy którym nie leciał by cały czas transfer ?
-
leci po 2kb/s przez godzinie to jakieś 7mb - więc nie jest źle
o ile nikt nic nowego nie wniesie do tematu w najbliższych dniach
myślę że można zamknąć
dzięki za pomoc
o ile nikt nic nowego nie wniesie do tematu w najbliższych dniach
myślę że można zamknąć
dzięki za pomoc
-
- Mistrz bezprzewodowy
Pragnę zwrócić uwagę, że symbol "kb" oznacza kilobit, a "mb" oznacza milibit - chyba nie te jednostki mieliście na myśli?N.o_N.ame pisze:leci po 2kb/s przez godzinie to jakieś 7mb - więc nie jest źle
Krzysztof
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.N.o_N.ame pisze:myślę że można zamknąć
Raczej nie. To zjawisko jest normalne.o ile nikt nic nowego nie wniesie do tematu w najbliższych dniach