Moderator: Moderatorzy
To nie tak. Te dwa styki jak to nazywasz to jest jeden styk, tylko zamiast robić styk w postaci cylindra jest on rozcięty, tak aby sprężynował i trzymał gorący bolec we wtyku antenowym.hertzh1 pisze:Co do konektora anteny ten w modemie posiada (podobnie jak ten w htc universal) dwa styki do żyły gorącej (patrząc od środka) tyle że jeden i drugi są zwarte do siebie
Jak już napisałem wcześniej nie sugerowałbym się zwarciem dla prądu stałego. Bo tam na 95% są cewki na wejściu i dlatego masz taki, a nie inny efekt.hertzh1 pisze:nawet jak umieści się coś w środku gniazda
Żebym nie pomieszał. To wolę się upewnić. Te 87% masz po podłączeniu anteny zewnętrznej na GSM, tak? Jeśli tak, to widać, że złącze anteny jest sprawne. Zatem na 3g też powinno działać.hertzh1 pisze: Na wiosce sygnał jest bliski zero, ale po podpięciu anteny dookólnej, jest 87% (nie pamiętam dbm, ani CSQ sory) jak pisałem problem jest z 3G
Ja bym nie ładował do modemu pliku nieznanego pochodzenia. Raczej bym liczył na to, że ktoś z forum z tym modemem zrobi zrzut za pomocą QPST i Ci go udostępni.hertzh1 pisze:Cały problem polega na tym że wpisanie Huawei e620.qcn w google daje niewiele wyników
Nie ma za cohertzh1 pisze:dzięks za pomoc.
Mam podobnie. Działało do pewnego dnia i przestało.hertzh1 pisze:2G działa bez zarzutu, [...] problem jest z 3G
To jak w modemie bez 3g możesz wymusić tylko 3g?psc pisze:Modem bez 3G (tylko 2G)
-po zalogowaniu do sieci dioda jest niebieska
-Huawei Mobile Connect pokazuje tylko sieci 2G
-po włączeniu "tylko 3G" - brak zasięgu
Nie warto. Ja nie spotkałem się z tym by ktoś to chciał naprawiać.psc pisze:Czy ktoś naprawia elektronikę w Huawei e620 (czy warto)?
YaHooo pisze:To jak w modemie bez 3g możesz wymusić tylko 3g?psc pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
A to teraz wszystko jasnepsc pisze:Fakt, powinienem napisać: "Modem z uszkodzonym 3G"
A masz całkowitą pewność, że jakikolwiek operator ma 3g? Chociaż tohertzh1 pisze:wymuszenie trybu 3g powoduje u mnie "brak widzenia" jakiejkolwiek sieci.
może wskazywać na uszkodzenie modemu.hertzh1 pisze:Z diodą problem jest inny po załadowaniu sterowników modemu, w ogóle nie świeci, ale EDGE chodzi
Mam pewność ponieważ testowałem go (Huawei e620) w domu a prawie że naprzeciwko okna (blok obok) mam nadajnik 3G Play. Z drugiej strony bloku mam PLUS. Sygnał mam na tyle silny, że jak chcę go obniżyć to muszę włożyć telefon/modem do kuchenki mikrofalowej. Pisałem o bliskości nadajników wcześniej.YaHooo pisze:A masz całkowitą pewność, że jakikolwiek operator ma 3g?hertzh1 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>