Witam, przymierzam się do zakupu routera wymienionego w temacie. Rodzi się jednak małe pytanko: czy będzie to śmigało w technologi 2G (EDGE, GPRS).
Dokumentacja mówi o połączeniu 3G / 3.5G. Jeśli ktoś posiada w/w urządzenie proszę o sprawdzenie czy łączy się w EDGE.
Do nadajnika 3G daleko, a szkoda pieniążków w ciemno...
Jak ustawisz modem (za pomocą oprogramowania na komputerze), tak będzie działać, nawet jeśli interfejs konfiguracyjny w routerze nie udostępnia możliwości zmiany RAT.
Witam czy w ogóle ktoś używa tego routerka? Jak on sie spisuje? Widze, że ma obsługe modemów huawei e1750 tylko, że ja mam e1750c. Czy to jest to samo?
Bardzo proszę o opinie.
Na stronie TP-Linka pojawił się nowy ruter TL-MR3420 (4XLAN, standard N). Pisałem do polskich dystrybutorów -będzie jeszcze w tym miesiącu. Chyba można brać w ciemno bo w instrukcji znalazłem takie coś : "Click the Modem Settings button if your 3G USB Modem is not supported by the Router, and
then you will see the screen as shown in Figure 4-10. Parameters of your USB modem can be
configured on this page". Poniżej jest przycisk Add New i napisy Id, Vendor, Model, Delate?
Czyżby był to pierwszy ekstra kompatybilny ruter?
Ciekawe jak prace nad openwrt bo ktoś gdzieś pisał, że TP-link wstrzymał sprzedaż z powodu problemów z firmware, podobno aktualnie działa tylko z playem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Witam,
mam pytanie odnośnie tego Tp-Linka czy wiadomo kiedy wróci do sprzedaży ? A i mam jeszcze pytanie bo
krystianb pisze:Ciekawe jak prace nad openwrt bo ktoś gdzieś pisał, że TP-link wstrzymał sprzedaż z powodu problemów z firmware, podobno aktualnie działa tylko z playem.
bo ja właśnie do playa go potrzebuje a digitronik nie wstrzymał sprzedaży ! poczekać czy zaryzykować ? i czy w przypadku awarii będzie uznana gwarancja? (sprzęt zostanie zakupiony po oficjalnym zakończeniu sprzedarzy)
A i czy istnieje alternatywa dla tego routera bo możliwości tego tp linka za taką cenę to niezła okazja
krystianb pisze: Ciekawe jak prace nad openwrt bo ktoś gdzieś pisał, że TP-link wstrzymał sprzedaż z powodu problemów z firmware, podobno aktualnie działa tylko z playem.
Taką informację otrzymałem od Digitronika
Czy wszystkie Sierry obsługują openwrt?
Czy znajdę gdzieś jakiś gotowy plik(firmware) pod Sierrę?
Jaki ruter pod openwrt jest dobry?
Jak wspominałem w przyszłości będę korzystał z innych Sierr. Nie będę grzebał w ruterze.
Ciężko znaleźć takie informacje w Internecie
jaki router jest najtańszy? (chodzi mi o te które są dostępne od zaraz)
oczywiście obsługujące modemy 3g a konkretnie huawei e160 w playu
[ Dodano: 2010-08-18, 10:30 ]
digitronik pisze:
Witam
Model jest dostępny na magazynie lecz niestety sprzedaż została
wstrzymana do momentu
wydania nowego oprogramowania ponieważ podczas naszych testów ruter
działał tylko pod jednym modemem play
- zgłosiliśmy problem do tplinka i dostaliśmy odpowiedź, że w ciągu
tygodnia bedzię nowa
wersja oprogramownia napisana pod polskich operatorów. Po testach
odezwiemy sie do Pana, że można składac zamówienie.
pozdrawiamy
Digitronik.pl
taką odpowiedź otrzymałem co do rutera tp linka. Wygląda na to, że niedługo będzie można go nabyć z nowym oprogramowaniem
napisałem również do interprojekt i oni odpowiedzieli podobnie
interprojekt pisze:Witam,
Powinny pojawić się pod koniec przyszłego tygodnia.
Najprawdopodobniej ten router to nic innego jak TL-WR741ND z wyprowadzonym portem USB (i w przypadku MR-3420 radiem 2x2 mimo) więc openwrt już pewnie też działa.
Niestety poważną wadą tych sprzętów jest USB 1.1, więc z NAS ani z HSPA+ za bardzo się nie poszaleje (tak do 10 Mbit/s).
[ Dodano: 2010-08-18, 11:34 ]
szwed11 pisze:Jaki ruter pod openwrt jest dobry?
WR1043ND to chyba obecnie najrozsądniejszy wybór.
[ Dodano: 2010-08-18, 11:35 ]
kondzio42 pisze:jaki router jest najtańszy? (chodzi mi o te które są dostępne od zaraz)
Pod openwrt ?
To chyba ten z mojego podpisu (175 zł).
Huawei E160 openwrt obsługuje "od strzała"
Witam wszystkich forumowiczy, to mój pierwszy post.
Czy wiadomo coś więcej na temat routera TL-MR3420? Do końca miesiąca muszę podpisać umowę z Erą. Jeżeli nie będzie dostępnego TL-MR3420, będę musiał wziąć z Ery D100.
W digitronicu udało mi się ustalić tyle samo, co miesiąc temu jednemu z forumowiczy.
Odpowiedź z dnia 2010-09-16:
Witam,
Model jest dostępny na magazynie lecz niestety sprzedaż została wstrzymana do momentu wydania nowego oprogramowania ponieważ podczas naszych testów router działał tylko pod jednym modemem play zgłosiliśmy problem do tplinka i dostaliśmy odpowiedź, że w ciągu tygodnia bedzię nowa wersja oprogramowania napisana pod polskich operatorów.
Pozdrawiam
Dawid Walkowiak
specjalista ds. handlowych
Witam. Dzisiaj dotarł do mnie router TL-MR3420 po wymianie firmware na najnowsze ze strony producenta w ustawieniach jest już Polska i wszystkie sieci obecne w kraju. Wszystko działa bardzo dobrze z modemem Huawei E122