Dziwna sprawa

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KeyMo
Stały użytkownik forum

Dziwna sprawa

Post autor: KeyMo »

Jakieś dwa dni temu skończył mi się limit danych (23 gb) no i teraz normalnie prędkość powinna spaść natomiast u mnie jest wszystko na full obrotach... prawie. Po skończeniu się tych 23 gb zasięg mi spadł do 1-2 kresek (a miałem 5). Nie wiem czy orange zmieniło coś z prędkościami po limitowymi czy może u mnie jest coś nie tak. Dodam jeszcze że limit mi się zeruje jutro (19)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Dziwna sprawa

Post autor: Sundance_kid »

KeyMo awaria może jakaś noda. Zdarza się. Uzyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> i podaj dane o sygnale, nodzie do jakiego się loguje.
Awatar użytkownika
KeyMo
Stały użytkownik forum

Użył bym tego programiku ale to jest chyba nie możliwe ponieważ używam modemu CDMA ADU-500A :)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

KeyMo pisze:używam modemu CDMA ADU-500A
To czemu piszesz w dziale nieodpowiednim dla problemu. :dobani:

Temat przenoszę do odpowiedniego działu.

Jeśli pomimo słabego zasięgu wszystko działa prawie jak należy to nie ma się czym przejmować. Zapewne po ostatnich złych warunkach pogodowych (burze,silny wiatr itp) coś nawaliło i ten spadek zasięgu.
Awatar użytkownika
KeyMo
Stały użytkownik forum

No dobra a takie pytanie z innej beczki :)

Czy w mojej okolicy co jakieś inne nadajniki poza Szczukami ??

Bo nie wiem może mi się wydaje ale kiedyś chyba był w Makowie Maz.

PS.
I jeszcze jedno pytanko :) Czy jest jakiś program zastępczy dla Total Connection Manager ??
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

KeyMo mapa.btsearch.pl. Tak sprawdzisz jakie jest położenie przekaźników w Twojej okolicy.
Awatar użytkownika
KeyMo
Stały użytkownik forum

Po dłuższej obserwacji stwierdzam że jednak nie jest tak jak było. Czasami mam 100 KB/s a czasami 10 KB/s i podczas gdy mi net zamula u kumpli którzy są o wiele dalej od stacji bazowej chodzi aż miło. Zresztą pewne problemy miałem od samego początku ponieważ nawet gdy miałem jeszcze ten full zasięg net nie przekraczał prędkości 120 KB/s a u kumpla nawet ponad 200 KB/s. A teraz gdy mam zasięg 1-2 kreski jest już po prostu tragicznie. Wczoraj nawet podłączałem kumplowi modem i on bez anteny ma 5 kresek :( Mi nawet format nie pomógł :cry:
ODPOWIEDZ