Niedługo mam się stać szczęśliwym posiadaczem internetu Netia WiMax (tak myślę

W związku z tym postanowiłem trochę poczytać na ten temat.
Dlatego też przejrzałem dość sporą ilość wątków w tym dziale.
Dodatkowo zauważyłem dość przyjemny temat, a mianowicie "Era WiMax - Recenzje, Testy"
Zauważyłem, że brakuje jednego takiego tematu, takiej "kopalni wiedzy" na temat WiMax' a od Netii.
Postanowiłem założyć owy temat.
Mam nadzieję, że moderatorzy mnie za to nie ukarają.
To tyle słowem wstępu.
A teraz czas na pytania:
1. Czy są jakieś wahania transferu? Czy utrzymuje on się na poziomie 1Mb/s.
- nie pogardzę jakimś testem

2. Jeżeli jest pytanie o download to warto zapytać i o upload, czy tak samo utrzymuje się na poziomie tych 256kb/s?
3. Czy Ping jest stały? Czy są jakieś duże skoki?
- Czy bardzo skacze, czy często gubi pakiety
- można prosić o test pingów i pokazanie mi jak to wygląda w rzeczywistości?
4. Naczytałem się wiele na temat słabej jakości Netii WiMax 2mb/s, czy na 1mb/s będzie to samo?
- dodam, że były to stare tematy i na WiMax'a 2mb/s, stąd moje pytanie.
5. Czy często rozłącza z internetem? Raz w ciągu dnia, etc.
6. Czy narzekacie strasznie na ten internet? Macie z nim jakieś problemy?
7. Pytanie do osób grających w gry: Czy da radę na tym necie grać spokojnie w gry FPS?
- gry typu Counter-Strike, Call of Duty. Czy wywala z serwera?
8. Ostatnie i najważniejsze dla mnie pytanie.
Wczoraj zadzwoniłem na infolinię, odebrała bardzo miła Pani. Rozmowa przebiegała bardzo przyjemnie (odpowiedzi były takie, jakie chciałem usłyszeć

Poprosiła mnie więc o Miejscowość, ulicę oraz kod pocztowy. Podałem jej i spytała się czy w okolicach mnie jest miejscowość "XXX" - odpowiedziałem TAK, spytała o drugą miejscowość, również odpowiedziałem TAK.
W końcu zaproponowała mi, że jutro oddzwoni ok. godziny 15:00.
Pół dnia dzisiaj czekałem na telefon, w końcu o ~14:50 oddzwoniła Pani z infolinii.
Od razu spytała czy byłbym zainteresowany podpisaniem umowy, zgodziłem się.
I tu jest moje pytanie. Jeżeli Pani na infolinii po sprawdzeniu twierdzi, że mam możliwość założenia internetu w technologii WiMax, to czy jak przyjadą monterzy, zmierzą sygnał to może okazać się, że jednak siła sygnału jest za słaba, aby podłączyć internet? Czy mam się czego obawiać, czy mogę spać spokojnie?

Bardzo zależy mi na odpowiedzi na ostatnie pytanie, co nie oznacza, że na inne nie chciałbym znać odpowiedzi

Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Jestem tak podekscytowany, że w końcu mogę pozbyć się tego iPlusa i przejść na ofertę o wiele lepsza, że nie mogę przestać o tym myśleć