Witam
Na pewno było to już wiele razy wałkowane, niestety ja szukając czytając itp nie znalazłem rozwiązania na mój problem. Chodzi o konfigurację pentagramu cerberusa (P 6311-07A). Udało mi się podłączyć tak internet żeby działał na jednym i drugim komputerze. Poczytałem że mam ustawić automatyczne wybieranie IP w połączeniach sieciowych etc. Teraz już mówie o co chodzi, otóż w konfiguracji pentagramu wybieram quick start i niby wszystko ok. Ale teraz za każdym razem jak włączam jeden albo drugi komputer, musze wejść w połączenia sieciowoe, we właściwościach w protokole internetowym TCP/IP muszę podać adres sieciowy poczekać aż się połączy a po połączeniu wejść jeszcze raz i dopiero ustawić na automatyczny. A jak zrobić (skonfigurować) to to aby po włączeniu tego komputera (1 lub 2) internet od razu był aktywny ??
Problem z konfiguracją routera
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z konfiguracją routera
jimi, jakie systemy na kompach?
Dzieje się tak na jednym i drugim komputerze?
Jakie adresy dostają z automatu?
Dzieje się tak na jednym i drugim komputerze?
Jakie adresy dostają z automatu?
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z konfiguracją routera
Na obu mam XP'ka, dzieje się to niestety na obu komputerach i ciągle staram się to jakoś ujarzmić lecz nic z tego. A adres automatyczny pokazuje mi 192.168.1.102 na tym akurat komputerze.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-08-23, 18:41 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-08-23, 18:41 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-08-23, 17:41 przez jimi, łącznie zmieniany 1 raz.