Internet od sąsiad
Moderator: Moderatorzy
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Internet od sąsiad
Hej jak w temacie mój sąsiad ma internet po kablu neo z liveboxem tp. Ogółem do sąsiada mam nie całe 100 metrów i teraz moje pytanie czy jak bym kupił antenę pod wi fi najlepiej abyście mi powiedzieli co mam kupić
mógł bym ściągać internet wiem że się da tylko że mój kolega który czasami korzysta z neta sąsiada ma laptop a jak mam komputer stacjonarny i teraz nie wiem jak zrobić aby wyszukać urządzenie sąsiada właśnie ten modem aby się do niego podłączyć . Chyba muszę kupić kartę wi fi ale nie jestem tego pewien . Jeżeli może mi ktoś napisać co mam zrobić aby się połączyć będę bardzo wdzięczny .

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Internet od sąsiad
Wpierw poczytaj to <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a> .Oficer pisze:Jeżeli może mi ktoś napisać co mam zrobić aby się połączyć będę bardzo wdzięczny .
- Oficer
Człowieku ale tu nie chodzi o jakieś kradnięcie neta . Jest wszystko ustalone i płace za tego neta tak samo jak i sąsiad po połowie.
Czy jak bym kupił taką antenkę spokojnie już bym mógł odpierać internet?
http://allegro.pl/uniwersalna-antena-do ... 90825.html
Czy jak bym kupił taką antenkę spokojnie już bym mógł odpierać internet?
http://allegro.pl/uniwersalna-antena-do ... 90825.html
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Sto metrów to żaden dystans. Kup lepszy router zamiast Livebox TP i dla siebie dokup dobrą karte Wifi na PCI i bez problemu będziesz mógł łączyć się z jego routerem. Żadne specjalistyczne anteny nie są potrzebne.
- Oficer
Ale zależy mi też na dobrym pingu bo lubię czasem zagrać w jakoś strzelanke 
Ps : a co jest z tym liveboxem ? zawsze mogę kupić na swój koszt jeżeli sąsiad się zgodzi wymienić.

Ps : a co jest z tym liveboxem ? zawsze mogę kupić na swój koszt jeżeli sąsiad się zgodzi wymienić.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To trzeba było o tym napisać. Z pierwszego postu wynika :Oficer pisze:Człowieku ale tu nie chodzi o jakieś kradnięcie neta . Jest wszystko ustalone i płace za tego neta tak samo jak i sąsiad po połowie.
że kolega też kradnie neta.Oficer pisze:wiem że się da tylko że mój kolega który czasami korzysta z neta sąsiada ma laptop

- Oficer
Kolega może i kradnie nie wnikam do tego .A jeżeli o mnie chodzi ma wszystko czarno na białym. Po za tym dlaczego miał bym kraść internet sąsiadowi jak go znam dobre 25 lat 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wracając do tematu, pomijając ograniczenia regulaminowe, najlepiej zrobić to za pomocą 2 AP. Jeden sąsiad podłącza ze swojej strony do liveboxa, a drugi Ty podłączasz do kompa. Oba w puszkach hermetycznych na zewnątrz żeby się widziały, zasilanie PoE.Oficer pisze:Ps : a co jest z tym liveboxem ? zawsze mogę kupić na swój koszt jeżeli sąsiad się zgodzi wymienić.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chcesz coś robić wbrew regulaminowi usługi, to nie szukaj na tym forum pomocy
Dura lex, sed lex...
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Dura lex, sed lex...
- Oficer
Chyba napisałem wyżej kłania się czytanie ze zrozumieniem . Bawicie się tu w jakieś dochodzenie zamiast udzielić odp
.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To chyba Ty masz z tym problem - z czytaniem ze zrozumieniem regulaminów usług.Oficer pisze:kłania się czytanie ze zrozumieniem
[ Dodano: 2010-08-25, 17:08 ]
Radzę stonować z tak roszczeniową postawą.Oficer pisze:Bawicie się tu w jakieś dochodzenie zamiast udzielić odp
- Oficer
Człowieku co ty mi tu piszesz?? widzę że mamy tu wróżkę na forum co wszystko i o wszystkich wie
.

- wojteks
- *** Administrator ***
Udzielamy odpowiedzi: Neostrady nie można dzielić poza lokal.Oficer pisze:Bawicie się tu w jakieś dochodzenie zamiast udzielić odp
Temat zamykam.
Nie pomagam na PW!