Witam jako nowy na forum.
Proszę o pomoc bo już pomysłów brak.
Otóż, wifi w godzinach 22-23, 9-10 i czasami 18-19 zaczyna strasznie przymulać, gubić pakiety, rośnie ping. Nie da się nawet wczytać stron. Poza wymienionymi godzinami net śmiga aż miło. Po kablu wszystko jest ok.
Pomoc techniczna Netii nie widzi problemu po swojej stronie.
Rzecz się dzieje tylko po wifi na lapkach. Jeden laptop asusa z karta realteka (chyba), drugi acer z karta wifi na usb. Oba wolne od wirusów, malware, spyware. Świeże sterowniki, zero syfu na dysku. Póki co chciałbym wstrzymać się z formatem.
Router Pirelli DRG 125, próbowałem różnych wersji zarządzania ruchem, szyfrowań, ustawień domyślnych i dalej nic. Nikt w tych godzinach nie podłącza się do mnie. Nic nie pobiera transferu.
Internet 4 mega, wcześniej 1 mega i problemu na początku nie było, dopiero po jakiś 2 czy 3 miesiącach.
Jeśli źle szukałem to proszę mnie nakierować na jakiś podobny temat.
Zawieszanie się WIFI
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Zawieszanie się WIFI
2 czasami 3, dodam że odległość od mojego routera to max 6 metrów i sygnał w całym domu jest bardzo dobry.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Hmmm... przypomina mi sie kawal z serwerem padajacym regularnie o 16:30 na 15 minut (sprzataczka wyciagala zasilanie, bo potrzebowala gniazdko dla odkurzacza).kamilza pisze:w godzinach 22-23, 9-10 i czasami 18-19
W twoim wypadku wyprobowal bym innych kanalow oraz poszukac czy nie ma jakiegos zrodla siejacego na podobnych czestotliwosciach (kamera, nianka...)
Nie pomagam na PW.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zobacz jeszcze ten temat: Pogorszył mi się sygnał WiFi. Zrywa mi połączenie WiFi. Pogorszył mi się transfer przez sieć 'radiową'. Co mam robić?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.