Nowa antena a internet lichy
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Nowa antena a internet lichy
Kupiłem i podłączyłem antenę HORIZON midi do rutera na standardowym kablu do anten. Jest gorszy sygnał niż była antenka zwykła od rutera. Nawet 5m od anteny gubi zasięg sieci.POMOCY Czy wina jest rozpoznawanie klienta po adresie MAC. przesyłam zdjęcie ustawień rutera.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Nowa antena a internet lichy
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale tego rodzaju anteny mają bardzo wąskie kąty promieniowania w pionie, więc może w tym leży problem.sekator2 pisze:Kupiłem i podłączyłem antenę HORIZON midi do rutera na standardowym kablu do anten. Jest gorszy sygnał niż była antenka zwykła od rutera.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Horizon Midi do domu? 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Cóż, może niektórzy lubią, jak ich mikrofale pieszcząJo_gurt pisze:Horizon Midi do domu?

-
- Użytkownik forum
Drugi klient jest 600m dalej dlatego taka antena.Chodzi o to że nie działa nawet jak jest ktoś blisko anteny
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
I to przez ściany?sekator2 pisze:Drugi klient jest 600m dalej dlatego taka antena.

-
- Użytkownik forum
Dworem. U sąsiada jest ruter z antena a ja próbuje od niego ciągnąc neta. Już mam dość bo próbuje 3 antenę wydałem kupę kasy na sprzęt a nic nie działa. Gdzieś wyczytałem że antena midi będzie działać a tu beznadzieja. Nawet sąsiad na laptopie nie ma internetu bo mu rozłącza.
- wojteks
- *** Administrator ***
Żeby to działało musisz zrobić normalne połaczenie WiFi, u sąsiada dodatkowy AP który będzie nadawał tylko do Ciebie (z anteną zewnętrzną) i u Ciebie AP Client z anteną zewnętrzną a do komputera po kablu ethernet lub jeszcze dodatkowy AP lub router z WiFi żeby było po WiFi u Ciebie. Żeby sąsiad miał WiFi musi zostawić przy routerze oryginalną antenkę.sekator2 pisze:U sąsiada jest ruter z antena a ja próbuje od niego ciągnąc neta. Już mam dość bo próbuje 3 antenę wydałem kupę kasy
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Czyli jak mam Tp link w8901 zrobić u sąsiada z niego acces pointa i zamocować zwykła antenkę. Kupić drugiego acces pointa i podłączyć przez kabel lan i dać antenkę na zewnątrz.
U siebie kupić trzeci acces point podłączyć antenę na zewnątrz a przez lan do komputera.
[ Dodano: 2010-08-27, 12:46 ]
a mogę zastosować AP z dwoma antenkami i jedna zostawić a druga puścić na zewnątrz dla mnie. Czy są takie AP żeby mi dzielił automatycznie łącze na tyle ile jest klientów. prosze o przykładowy taki ruter.
U siebie kupić trzeci acces point podłączyć antenę na zewnątrz a przez lan do komputera.
[ Dodano: 2010-08-27, 12:46 ]
a mogę zastosować AP z dwoma antenkami i jedna zostawić a druga puścić na zewnątrz dla mnie. Czy są takie AP żeby mi dzielił automatycznie łącze na tyle ile jest klientów. prosze o przykładowy taki ruter.
- wojteks
- *** Administrator ***
Chcesz dzielić neostradę (lub podobną usługę)? To w tym Ci nie pomożemy bo to niezgodne z regulaminem.sekator2 pisze:Tp link w8901
Nie pomagam na PW!