Posiadam Huawei 870 3G+ na express card do tableta HP TouchSmart tx2
Dostawca Orange, na kartę prepaid.
O ile wiem nie ma mozliwości instalacji modemu wbudowanego w moim HP
Karta Huawei tragicznie wystaje z tableta - o ponad 4,5 centymetra (schowane jest 6,5 centymetra). W efekcie łatwo go przypadkiem wcisnąć - wtedy wypada, w końcu wypadnie mi w takim miejscu, że się zniszczy. Chowanie i wkładanie też jest dość wkurzające.
Być może modem z serii globtrotter model 441 i 442 mogły by rozwiązac ten problem?
http://www.mbbm.pl/internet-3g-expressc ... 8_1_2.html
jeden model o numerze 441 jest droższy od modelu 442 o 400PLN
pytania:
1.Czy ktos ma któryś z tych modeli i może powiedzieć ile będzie schowane i ile wystające?
2.Czy tracę coś istotnego kupując model 442 tańszy o 400PLN - cyferki w podanej specyfikacji technicznej obu modemów o dziwo nie róznią się.
3.Czy jest jakiś inny modem o lepiej "ukrywalny" w laptopie? Lub podobnych parametrów ale tańszy?
pozdrawiam
vonBraun
'Wystawalność' modemu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: 'Wystawalność' modemu
Perspektywicznie tak:vonBraun pisze:Czy tracę coś istotnego kupując model 442 tańszy o 400PLN
Różnią się, 442 nie obsługuje umts 900MHz używanego przez polsat i za jakiś czas przez plusa (ma 6 pozwoleń, ma przeprowadzać testy)vonBraun pisze:cyferki w podanej specyfikacji technicznej obu modemów o dziwo nie róznią się.
Na pewno? Aż dziwne, że w tablecie nie można.vonBraun pisze:O ile wiem nie ma mozliwości instalacji modemu wbudowanego w moim HP
Ewentualnie można go pozbawić wifi i zamontować tam modem z czytnikiem kart sim np: http://www.mbbm.pl/internet-3g-mini-pci ... 1_386.html pozostaje jeszcze sprawa anten, bo te od wifi raczej kiepsko będą sobie radzić z gsm 900, na umtsie będzie trochę lepiej, ale i tak gorzej niż na antenach wwan.
Ups zapomniałem, że to HP - czyli dochodzi zablokowany bios, no tu jest duży problem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za info. Nawiasem, po przeanalizowaniu danych producenta widzę, że te "Globetrottery" tez będa wystawać ponad 2,5 centymetra, czyli problemu nie rozwiążą.
pozdrawiam
vonBraun
pozdrawiam
vonBraun
-
- Guru bezprzewodowy
Może warto rozejrzeć się za miniaturowymi routerami?
Jest to alternatywne rozwiązanie.
Huawei E5
Huawei E5830
Huawei E585
Novatel Mifi 2352
Jest to alternatywne rozwiązanie.