Problem z połączenie WiFi.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z połączenie WiFi.
Witam mój laptop to Toshiba satellite a300-11t system operacyjny windows vista, karta sieciowa realtek rtl8187b a router to kozumi k-1500nr. Problem polega na tym że internet na laptopie często przerywa. Wyłancza się na około 40 sekund wtedy np. radio kończy grać, skype rozłancza rozmowę. Co z tym zrobic? Sprawdzałem już czy karta nie wyłącza się z powodu oszczędzności energii. Pozdrawiam 

Ostatnio zmieniony 2010-08-28, 16:24 przez dami223, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z połączenie WiFi.
Albo zakłócenia na 2.4GHz albo popsuty router.
Na pierwsze jest rada spróbować zmienić kanał, sprawdzając netstumber'em czy widać inne sieci. Niestety największych wrogów wifi takich jak wideosendery nie widać, a one równo całe pasmo zaśmiecają.
Problem nr 2 rozwiązuje się, resetując router do ustawień fabrycznych, następnie aktualizując firmware routera, a na koniec wymieniając na lepszy model.
Zmień tytuł bo wątek poleci do kosza!
Na pierwsze jest rada spróbować zmienić kanał, sprawdzając netstumber'em czy widać inne sieci. Niestety największych wrogów wifi takich jak wideosendery nie widać, a one równo całe pasmo zaśmiecają.
Problem nr 2 rozwiązuje się, resetując router do ustawień fabrycznych, następnie aktualizując firmware routera, a na koniec wymieniając na lepszy model.
Zmień tytuł bo wątek poleci do kosza!
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z połączenie WiFi.
To na pewno nie jest wina routera bo jest nowy. Mógłbyś mi napisać krok po kroku jak zmienia się kanał bo nic z tego nie wiem? NetStumbler nie wykrywa mi karty ale WirelessMon 3.1 działa.
Tak to wygląda, ale nic z tego nie wiem mógłbyś mi powiedzieć co zrobić?
[ Dodano: 2010-08-29, 16:08 ]
Zmieniłem kanał, zobaczymy czy to coś pomoże. Jak wypróbuje dam znać. Pozdrawiam
Tak to wygląda, ale nic z tego nie wiem mógłbyś mi powiedzieć co zrobić?

[ Dodano: 2010-08-29, 16:08 ]
Zmieniłem kanał, zobaczymy czy to coś pomoże. Jak wypróbuje dam znać. Pozdrawiam