D-Link DSL-2740B + ERA Stacjonarny

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Infin
Początkujący użytkownik forum

D-Link DSL-2740B + ERA Stacjonarny

Post autor: Infin »

Witam.
Jako że dwa lata temu kupilem u Ery internet domowy, bo jakos livebox mi smierdzial (kupilem opcje z ruterem WebR@cer 8012), i wszystko smigalo jak nalezy, postanowilem przedłużyć umowe. Tydzien później zaczely sie problemy

Otóż, dioda przy DSL zaczęła migac, i nie mogłem nawiązac polaczenia z netem. Inernet łapał raz na dwie godziny przez 5 minut. Dzwonilem do miskow Ery, oni powiedzieli ze wszystko maja na laczu ok, postanowilem kupic nowy ruter. Postaiwlem na d-linka. Wprowadzilem konfiguracje, itp, tak jak podali mi przez telefon. Niestety dioda na ruterze nadal swiecila sie na czerwono, to znaczy ze nie bylo polaczenia z netem (nota bene dioda na DSL przestala migac (wina werbracera?)). Podlaczylem ruter pod neta kolegi (tez z ery), u niego dioda z dsl nie migala, ale ruter nie mogl nawiazac polaczenia z netem. Wprowadzilem ustawienia zczytane z rutera od Ery, DSL na D-Linku nie mruga, pokazuje ze jest polaczony z netem, nie mniej jednak nie moge otworzyc zadnej strony.

Stad moje pytanie. Gdzie lezy problem? Era twierdzi ze w ruterze, ja mysle ze na linii. Nie mam firewalla, mam siec lokalną na 3 kompach, nokii, PSP oraz Play Station 3. Jestem w kropce
Prosze o odpowiedz
Pozdrawiam
Infin
Awatar użytkownika
krzywyzzz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: D-Link DSL-2740B + ERA Stacjonarny

Post autor: krzywyzzz »

A jaki dokładnie to model d-linka. Wlej tu zrzuty ekranu z ustawienia połączenia z internetem oraz pokaż jaką masz ustawiania w ADSL Mode: oraz ADSL Type:
Infin
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Infin »

D-Link DSL-2740B v C2 to jest model d-linka, wkleje screeny w sobote rano, nie mam czesto dostepu do internetu :) podam jeszcze aukcje, poniewaz ruter byl kupiony na allegro
pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzywyzzz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: krzywyzzz »

No i gdzie te zrzuty ekranu ?
ODPOWIEDZ