Instalacja samych sterowników w modemach Huawei

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kwiateusz
Początkujący użytkownik forum

Instalacja samych sterowników w modemach Huawei

Post autor: kwiateusz »

Witajcie :)

Chciałbym dokonać czegoś takiego jak instalacja driverów do modemu, ale bez instalacji Mobile Partnera. Czy zna ktoś sposób żeby tego dokonać w pełni automatycznie dla Windows 7 x64? Bo na razie znalazłem jakieś ModemSwitch które co prawda inicjuje instalacje ale w środku nie ma sterowników do 7ki i muszę w menedżerze urządzeń grzebać i dodawać ręcznie sterowniki bo urządzenia są jako Data Interface. Próbowałem podmieniać w exe cab'a z driverami, ale on je w najlepsze olewa, a dekompilować tego nie będę bo zwyczajnie nie umiem ;)

Będę wdzięczny za każda pomoc.

p.s. taki sposob u mnie nie działa... http://www.docstoc.com/docs/51232457/Ho ... ly-On-win7
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Instalacja samych sterowników w modemach Huawei

Post autor: Jo_gurt »

kwiateusz, tzn chcesz, żeby po włożeniu do kompa modemu zainstalowały się same stery, bez MP? Czy chodzi o to,żeby nic się nie instalowało a stery dorzucisz sam?
Awatar użytkownika
kwiateusz
Początkujący użytkownik forum

Re: Instalacja samych sterowników w modemach Huawei

Post autor: kwiateusz »

wkłądam modem, wyskakuje AutoPlay z pytaniem co robimy (czy otwieramy naped czy odpalamy jakis exe) i jak wybiore sobie ten exe to instaluje drivery, ewentualnie moze byc tak ze skopiuje ten exe na dysk, odpale i instaluje :) bo teraz już prawie to mam, tylko na koniec operacji musze jeszcze recznie podawac sciezke do 2 sterownikow w menedżerze urządzeń, a wolałbym pełną automatykę
ODPOWIEDZ