[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-17, 16:56 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Moderator: Moderatorzy
Loopbacki do terminacji sesji ppp odpowiadaja. Jak sobie wyswietlisz tablice routingu to wlasnie default GW (przy zalozeniu, ze sie jest podlaczonym do IDU/VG) to loopback z BRAS.alias pisze: Coś mi się wydaje że Netiowy BRAS obsługujący klientów WiMax'a nie odpowiada na pingi, chyba że się coś zmieniło.
Kod: Zaznacz cały
> 3. katob004rt01-jawoh001rt05.inetia.pl 0% 23 23 2 1 2 4
> 4. jawoh001rt05-jawoh001rt09.inetia.pl 0% 23 23 2 2 3 4
> 5. ???
> 6. jaworzno-bras2.inetia.pl 0% 22 22 3 3 4 8
To raczej zludne wrazenie bo nawet jesli zapingujesz jakas domene to DNS zostanie odpytany raz i reszta juz bedzie z cache. Zatem czas odpowiedzi nie jest zwiazany z DNS (chyba, ze pingujesz DNSCzejsi pisze:Wiecie co pomoglo , kupilem router i w polaczeniu internetowym w windowsie wpisalem w DNS adres ip routera i pingi o połowe mniejsze, Więc na prawdę netia sama sobie szkodzi , ale to juz nie moj problem, internet smiga jak bolid F1 ;D
Zależy jaka to technologia. Jeśli to ma być WiFi z odległości 1-2 km to znacznie lepszy będzie WiMax.maack pisze:czyli jesli mam do wyboru WiMAX Netia i lokalny operator - a nadajnik lokalnego jest widoczny w odległości 1-2 km to lepiej wziąć lokala?
Powiedzmy sobie szczerze - dobrze zrobiona i mądrze zarządzana sieć wifi 802.11a jest o niebo lepsza od wimaxa, a coraz częściej można takie sieci znaleźć.Blido pisze:Jeśli to ma być WiFi z odległości 1-2 km to znacznie lepszy będzie WiMax.
WiFi, czyli 802.11 na 2,4 lub 5GHz.maack pisze:o w jakiej technologii działa lokalny: www.stormmedia.pl.
doractwo w wyborze
Gradacja wygląda mniej więcej tak:maack pisze:To co będzie dla mnie lepsze bo opinie są różne. WiMax od Netii czy ten lokalny WiFi. Chodzi mi głównie o jak najmniejszy ping.
Nie wiemy jak sprawuje się ten lokalny Provider. Musiałbyś o to popytać znajomych z okolicy, sąsiadów czy kogokolwiek kto ma od nich neta. Niektórzy dostawcy WiFi świadczą usługi na najwyższym poziomie (stała prędkość przez całą dobę, niskie pingi rzędu kilkunastu ms) a niektórzy to istne urynety. Niestety ci drudzy stanowią przeważającą większość.maack pisze:To co będzie dla mnie lepsze bo opinie są różne. WiMax od Netii czy ten lokalny WiFi.