Siła sygnały - antenki
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Siła sygnały - antenki
Witam!
Kolega udostępnia mi neta radiowo(stoi u niego ap na parapecie)ja odbieram sygnał na pomocą anteny którą mam na dachu(mieszkam od niego około 80m i nie ma żadnych przeszkód) Siła sygnału waha się od 20% do 30%. Wiem że są jakieś antenki do access pointa, które wzmocnią ten sygnał i czy trzeba kupować 2 czy wystarczy 1 oraz jakie polecacie tylko nie zbyt drogie( mogą być używane) Ile powinny mieć dbi??
Kolega udostępnia mi neta radiowo(stoi u niego ap na parapecie)ja odbieram sygnał na pomocą anteny którą mam na dachu(mieszkam od niego około 80m i nie ma żadnych przeszkód) Siła sygnału waha się od 20% do 30%. Wiem że są jakieś antenki do access pointa, które wzmocnią ten sygnał i czy trzeba kupować 2 czy wystarczy 1 oraz jakie polecacie tylko nie zbyt drogie( mogą być używane) Ile powinny mieć dbi??
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Siła sygnały - antenki
wystawcie tego ap w skrzynce hermetycznej na zewnatrz... wystarczy
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
myślałem o tym ale odpada, może jakieś propozycje co to antenek??
- morion
-
może jakiś link??
- morion
popatrz na dipol.com.pl, interline.pl, cyberbajt.pl za najsłabszymi panelkami
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
- Stały użytkownik forum
Z tymi antenkami to pewnie masz na myśli MIMO.
Ale skupmy się na tym rozwiązaniu które masz i - Po pierwsze - krótki kabel. metr , dwa. Po drugie może sprawdzisz polaryzację anteny odbiorczej chociaz na tak małą odległość i tak powinien być dobry sygnał - z paraboli na 100m to wróble można smażyć
:)

Ale skupmy się na tym rozwiązaniu które masz i - Po pierwsze - krótki kabel. metr , dwa. Po drugie może sprawdzisz polaryzację anteny odbiorczej chociaz na tak małą odległość i tak powinien być dobry sygnał - z paraboli na 100m to wróble można smażyć

www.doladowania.kraczkowa.pl - Bezpieczne i szybkie do?adowanie Twojego telefonu