Lokalna sieć bezprzewodowa i internet wifi równocześnie

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ubu
Początkujący użytkownik forum

Lokalna sieć bezprzewodowa i internet wifi równocześnie

Post autor: Ubu »

Witam.

Przepraszam jeśli powtarzam jakiś temat, ale problem w tym że nie mogę znaleźć takiego tematu, który by rozwiązał mój problem, bądź nie rozumiem co niektórych pojęć ;d, jako że nie jestem specem od bezprzewodowych sieci.

Mam router od upc z którego wszystkie kompy w domu mają połączenie z netem, ale chce zrobić tak by przy równoczesnym połączeniu z netem, założyć sieć lokalną bezprzewodową. Zainstalowałem np. connetctify do lokalnej sieci, który robi z kompa wirtualny router, działa super, ale niestety by w ogóle zadziałał muszę najpierw rozłączyć się z internetem, a jeśli chce się połączyć z netem to muszę niestety wyłączyć sieć stworzoną przez connectify, albo to albo. Czy da się zrobić by oba elementy działały równocześnie? Niekoniecznie z użyciem connectify, może znacie lepsze sposoby. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Lokalna sieć bezprzewodowa i internet wifi równocześnie

Post autor: Jo_gurt »

Jakie urządzenie sieciowe masz teraz?
Ubu
Początkujący użytkownik forum

Re: Lokalna sieć bezprzewodowa i internet wifi równocześnie

Post autor: Ubu »

Router to TWG850 - 4U Thomson,
zaś do mojego kompa przez usb podłączony jest wifi sagem XG760N IEEE 802.11b/g WLAN.

Mam windows 7, ponad to w innych kompach jest vista i xp.
Ostatnio zmieniony 2010-08-30, 15:50 przez Ubu, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ