Era Blueconnect e160(UMTS Błąd)

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Fuxik
Początkujący użytkownik forum

Era Blueconnect e160(UMTS Błąd)

Post autor: Fuxik »

Witam.Jakiś czas temu mogłem się podłączyć pod UMTS(modem huawei e160,mieszkam w Wojnowie,gmina Sicienko,woj Kujawsko-Pomorskie),miałem 0% zasięgu.Najbardziej chodziło mi o to,aby sprawdzać jaki bym mógł mieć ping w grach.Teraz kiedy chce przełączyć z EDGE na UMTS w TopNet_Info,pokazuje się UMTS(później znika),gdy robię połącz wyskakuje błąd 777.Wiecie może czym to jest spowodowane?
Cibor
Stały użytkownik forum

Re: Era Blueconnect e160(UMTS Błąd)

Post autor: Cibor »

Fuxik, do UMTS kup antenkę, nic innego nie wymyślisz. Zadzwoń do BOA i przedstaw im sytuacje, że wcześniej było a teraz wcięło. Według mapy zasięgu masz jakieś nikłe zarysy 3G. Zasięg łapałeś pewnie z nadajnika w Bydgoszczy z ul. Wielorybiej, bądź z Os. Opławiec... Do Wielorybiej masz 7 km i lasy a do Opławca masz jakieś 8,5 km i też lasy... Ogólnie ciężko bez anteny.... Teraz pytanie czy E160 ma wejście do antenki??
Nielimitowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Nielimitowany »

Cibor pisze:Teraz pytanie czy E160 ma wejście do antenki??
Ma wyjście na złącze antenowe.
Fuxik
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Fuxik »

Cibor pisze:Fuxik,Teraz pytanie czy E160 ma wejście do antenki??
Tak,mam nawet do niej kupioną antenkę z salonu ery,która łapie EDGE(97% zasięgu).
Cibor
Stały użytkownik forum

Post autor: Cibor »

Fuxik, a próbowałeś wymusić UMTS... Może masz jakąś marną antenę, która nie współpracuje z pasmem 2100 MHz....
ODPOWIEDZ