Na wstępie witam wszystkich.
Problem mój jest następujący - po wielu latach zabawy z dlinkami postanowiłem na próbę zaromansić z netgearem.
Zanabyłem router dg834g v5. Router ma średni zasięg i jedna z kamerek ip podpięta do sieci gubi sygnał. Ponieważ w kamerze nie mam sposobności zmiany anteny więc stwierdziłem iż jak zwykle zmienie antenę na mocniejszą panelową lub dookólną. Zonk pojawił się w momencie gdy okazało się że anenta w dg834g jest niedementowalna próby demontażu zakończyły się urwaniem kabla w antenie. Po rozkręceniu routera zobaczyłem iż na pcb jest gniazdo antenowe takie jak w laptopie.
Ponieważ nie jestem elektronikiem zapytuję:
- czy jest przejściówka z takiego wtyku na RP-SMA?
- jeżeli nie ma przejściówki czy mogę dolutować antenę zewnętrzną do resztki kabla jaki został kabel od anteny zewnętrznej bez straty w mocach?
Zdaje sobie sprawę, że jeżeli antena będzie zbyt mocna spale końcówkę mocy w routerze, ale nie mam nic do stracenia, a router jest budżetowy.
Z góry dziękuje za sugestie i pozdrawiam
[Netgear dg834g] zmiana antenty
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [Netgear dg834g] zmiana antenty
Czyżby to było gniazdo uFL?zioolko pisze:czy jest przejściówka z takiego wtyku na RP-SMA?
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... nektor+ufl
Nie pomagam na PW!
-
też tą aukcję w międzyczasie wynalazłem - wygląda na podobne, chyba że było kilka rozmiarów U.FLwojteks pisze:Czyżby to było gniazdo uFL?zioolko pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... nektor+ufl
wie ktoś czy jest możliwość kupna takiego kabelka we Wrocławiu w weekend?
p.s. jak potrzebuje jakiegoś wydumanego sprzętu to nigdy we Wrocławiu nie ma jakieś zagłębie artystyczne chyba.
Potrzebuje na 6 rano w poniedziałek gotowy router

Ostatnio zmieniony 2010-09-03, 16:41 przez zioolko, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Większość firm montujących WiFi może jakaś giełda elektroniczna. Duże miasto więc powinno się dać kupić.zioolko pisze:wie ktoś czy jest możliwość kupna takiego kabelka we Wrocławiu w weekend?
Nie pomagam na PW!
-
nie wszystkie firmywojteks pisze:Większość firm montujących WiFi może jakaś giełda elektroniczna.zioolko pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>

wszystkie duże sklepy obdzwonione - jak zwykle nikt nic nie ma.
Na stanie najbliżej 10 km od Wrocka - będe się musiał w poniedziałek udać.
Reasumująć dzięki za radę i lepiej się w budżetowe konstrukcje nie pchać.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-09-03, 17:43 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-09-03, 16:42 przez zioolko, łącznie zmieniany 1 raz.