SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Chciałbym wypowiedzieć umowę z Orange o świadczenie usług telekomunikacyjnych. Rok temu zakupiłem internet Orange Freedom Pro , niestety to był błąd , umowę podpisałem na 2 lata, do Czerwca 2011 roku.Nie mam zamiaru korzystać z tego internetu.Kto wie ile kosztowało by mnie zerwanie umowy ? Ile kary musiałbym zapłacić ?
Nie mam czasu na takie rzeczy :p Wolę zapłacić ta karę i zerwać umowę, jak podpisałem umowę w czerwcu 2009 roku to przez 3 miechy był spokój, bez limitów a później masakra, gdyby nie te limity to bym internet zostawił.
Taniej , nie taniej po co komuś taki internet wciskać :p Lepiej nie mieć internetu niż płacić za darmo.A co do podpisywania to nie ja tylko mój ojciec :p Gdzieś na forum widziałem temat z zerwaniem umowy, ale nie mogę znaleźć, tam było napisane jak obliczyć ile kary wyjdzie.
Wysokość ulgi (w moim przypadku 815:24=33,95zł)podziel przez ilość miesięcy na którą zawarłeś umowę. Wynik pomnóż przez ilość miesięcy pozostałych do końca umowy - to da ci koszt wypowiedzenia.
Na razie nie dzwonię. Wysokość ulgi ? gdzie to mogę znaleźć
Miałeś 2 okazje do zerwania umowy bez konsekwencji ...
Bodajże od 2009 roku były 2 zmiany regulaminu...
Najlepsze jest to, że sam chciałem z ostatniej furtki skorzystać ... ale jakoś dziwnie wszystko zaczęło chodzić perfekcyjnie.
Może się mylę czy orange wprowadziło już w życie ostatnie zmiany w regulaminie narzucone przez ustawodawcę? Dotyczące ciągłości świadczenia usługi do końca trwania umowy?
No właśnie. Ja tez zakupiłem ten internet rok temu jak jeszcze nie było limitów i szczerze mówiąc myślałem, że nie będzie. No, ale cóż trzeba się teraz męczyć jeszcze rok. Co do zrywania umowy ktoś kiedyś pisał, że lepiej poczekać do końca umowy niż płacić karę, ponieważ wyjdzie mniej więcej tyle samo.