Multimo-limitowana prędkość?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Multimo-limitowana prędkość?
Posiadam abonament w multimo. Jak to jest ze w godzinach południowych i wieczornych mam prędkość netu od ok 0.2 Mb/s do 0.4 Mb/s. Posiadam router mv410. Kolega który mieszka ode mnie ok kilomert dalej w tych godzinach ma prędkość ok 1 Mb/s. Kolega ma ofp z tym samym routerkiem. Czyż by orange limitowało prędkość multimo w dzień? Dodam ze dziś rano ok godziny 6 speedtest pokazał mi prędkość 2.73 Mb/s 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Multimo-limitowana prędkość?
Może kolega loguje się do innego sektora.
-
Ten sam sektor. Bts w Ryczywole. Ja mam do tego btsa 5km, kolega 6km. Inne btsy są oddalone od nas ok 20km.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
A jak to sprawdziłeś ? Nie przypominam sobie, aby można było w Axesstelu sprawdzić sektor.pelek23 pisze:Ten sam sektor
-
Jestem pewien ze łapiemy sygnał z tego samego btsa, poprostu w pobliżu nie ma innego btsa. Kolega i ja mamy router przy oknie od strony btsa. Czy możliwe ze łapie sygnał z btsa oddalonego o ponad 20km?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Ale ja nie mówię o BTS-ie, tylko sektorze. Sam się przekonałem, że z każdego sektora mam inny transfer. Powinny być 3 sektory.pelek23 pisze:Jestem pewien ze łapiemy sygnał z tego samego btsa, poprostu w pobliżu nie ma innego btsa
-
A troszkę jaśniej można? Co kolego masz na myśli mówiąc sektor?
[ Dodano: 2010-08-04, 17:32 ]
Czyli na btsie są 3 te panele na 3 strony (sektory)?
[ Dodano: 2010-08-04, 17:32 ]
Czyli na btsie są 3 te panele na 3 strony (sektory)?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Sektor czyli antena o pewnym kącie promieniowania.pelek23 pisze:A troszkę jaśniej można? Co kolego masz na myśli mówiąc sektor?
Dokładnie takie 65° - 3 sektory.pelek23 pisze:Czyli na btsie są 3 te panele na 3 strony (sektory)?

- Brylant19
Multimo to CDMA?? JA na ich stronie widze tylko HSDPA...
Ma ktos oferte multimo? Jak mozna sie dowiedziec o szczegóły??
Ma ktos oferte multimo? Jak mozna sie dowiedziec o szczegóły??
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zajrzeć na stronę www.multimo.pl - tam są poruszone kwestie formalne - regulaminy, itp.Brylant19 pisze:Ma ktos oferte multimo? Jak mozna sie dowiedziec o szczegóły??
Potem zajrzeć na strone www.orange.pl i poczytać o ofercie Business Everywhere Premium Pro, gdyż w rzeczywistości jest to dokładnie ta usługa.
-
- Początkujący użytkownik forum
W jaki sposób można zmienić sektory?
- wojteks
- *** Administrator ***
Z poziomu klienta nie ma możliwości.Japanowski pisze:W jaki sposób można zmienić sektory?
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jedyny sposób to przenieść się w miejsce pokryte przez inny sektor.Japanowski pisze:W jaki sposób można zmienić sektory?
-
3 miesiące mijają a ja nie dostałem żadnego rachunku do zapłacenia, chyba multimo o mnie zapomniało
tylko żeby mnie pod koniec roku nie podliczyli 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Podliczą, podliczą. Także lepiej sobie kaskę zachować.pelek23 pisze:tylko żeby mnie pod koniec roku nie podliczyli
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Gorzej, żeby nie wyłączyli neta za niezapłacone rachunki i nie naliczyli kary. Lepiej do nich zadzwonić.pelek23 pisze:tylko żeby mnie pod koniec roku nie podliczyli
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Czytali chociaz panowie regulamin oferty?krystianb pisze:Gorzej, żeby nie wyłączyli neta za niezapłacone rachunki i nie naliczyli kary. Lepiej do nich zadzwonić.
2.4. Abonent w ramach Oferty Specjalnej decyduje się na otrzymywanie faktur w wersji „Ekofaktura”.
A na sam koniec:
4.6 Abonent oświadcza, że zapoznał się z Ofertą Specjalną i ją akceptuje.
Czyli jak dobrze rozumiem faktury przychodza na maila?
- wojteks
- *** Administrator ***
Albo tylko po zalogowaniu do elektronicznego biura obsługi czy jak ono tam się zwie są możliwe do ściągnięcia (tak jest w Orange).adixm pisze:Czyli jak dobrze rozumiem faktury przychodza na maila?
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tak czy owak trzeba sie samemu zainteresowac jak odebrac rachunek a nie liczyc na to ze rachunek doniesie listonosz.Albo tylko po zalogowaniu do elektronicznego biura obsługi czy jak ono tam się zwie są możliwe do ściągnięcia (tak jest w Orange).
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie, przychodzą PDF-y bezpośrednio na maila (trzeba podać adres e-mail do umowy).wojteks pisze:Albo tylko po zalogowaniu do elektronicznego biura obsługi
Przejście na papierowe faktury kosztuje jednorazowo 122 zł.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Pewnie jest gdzieś w regulaminie świadczenia usług, że przy braku otrzymania faktury klient jest obowiązany powiadomić operatora o tym fakcie.adixm pisze:Tak czy owak trzeba sie samemu zainteresowac jak odebrac rachunek a nie liczyc na to ze rachunek doniesie listonosz.
- wojteks
- *** Administrator ***
W Orange nic nie przychodzi i jest obniżka o 1.5zł abonamentu jak nie wysyłają drukowanej faktury.Patryk pisze:Nie, przychodzą PDF-y bezpośrednio na maila
Nie pomagam na PW!
-
Czytałem umowę i nic w niej nie ma że przy braku otrzymania ekofaktury klient jest obowiązany powiadomić operatora o tym fakcie. Ja myślę że po 3 miesiącach sami by się ze mną skontaktowali.
- wojteks
- *** Administrator ***
To czekaj aż komornik (KRUK czy inna firma windykacyjna) przyjdzie.pelek23 pisze:Czytałem umowę
Nie pomagam na PW!
-
Poczekam a co mi tam 

-
- Mistrz bezprzewodowy
i zapłacisz: faktury + odsetki operatora + odsetki windykacyjne.pelek23 pisze:Poczekam a co mi tam

- wojteks
- *** Administrator ***
Przecież teraz oszczędza.ryba825 pisze:i zapłacisz:
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zgadza się, ale Multimo to nie Orange pod względem fakturowania - oni sprzedają to w swoim systemie i wygląda to tak, jak napisałemwojteks pisze:W Orange nic nie przychodzi i jest obniżka o 1.5zł abonamentu jak nie wysyłają drukowanej faktury.

-
- Początkujący użytkownik forum
multimo mobile działa
Na multimo mobile działam od stycznia 2010, usługę mogę tylko pochwalić, prędkość ok 2,5Mb/s , połączenia zrywa rzadko i pomyśleć że to w zasadzie orange
Co do problemów z otrzymywaniem faktur za abonament, na początku też przez pierwsze 3 miesiące nie dostawałem maila z fakturą do zapłaty, potem przyszedł zbiorcza faktura ale od 5 mies przysyłają sumiennie ok 10-15 każdego miesiąca, place 55zł i mam net któy nie jest uwiazany kablem i telefonu stacjonarnego nie trzeba utrzymywać, limit jest ale w praktyce jest ok 17GB, to info że jest 7 to stare dane zanim orange zmieniała limity, podobno teraz to multimo mobile można zamówić tylko przez ich punkty dealerowskie, przez neta chyba nie można , a jak wy oceniacie tą usługę - pytanie do tych co korzystają?
Co do problemów z otrzymywaniem faktur za abonament, na początku też przez pierwsze 3 miesiące nie dostawałem maila z fakturą do zapłaty, potem przyszedł zbiorcza faktura ale od 5 mies przysyłają sumiennie ok 10-15 każdego miesiąca, place 55zł i mam net któy nie jest uwiazany kablem i telefonu stacjonarnego nie trzeba utrzymywać, limit jest ale w praktyce jest ok 17GB, to info że jest 7 to stare dane zanim orange zmieniała limity, podobno teraz to multimo mobile można zamówić tylko przez ich punkty dealerowskie, przez neta chyba nie można , a jak wy oceniacie tą usługę - pytanie do tych co korzystają?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Równiutko 20 GB.mediafun pisze:ale w praktyce jest ok 17GB
[ Dodano: 2010-09-16, 19:38 ]
O Orange zostało już chyba wszystko powiedziane - Multimo jako takie można oceniać przede wszystkim pod względem jakości obsługi klienta - ja nie mam najmniejszych zastrzeżeń, także do fakturowania i kontaktu z BOK.mediafun pisze:a jak wy oceniacie tą usługę - pytanie do tych co korzystają?
Usługę mam od końca maja.