Internet bezprzewodowy.

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wpoprzekczasu
Początkujący użytkownik forum

Internet bezprzewodowy.

Post autor: wpoprzekczasu »

Witam.
Zastanawiam się jaki internet bezprzewodowy polecacie?
Od października wybieram się na studia i chciałabym się za jakimś rozejrzeć.
Póki co słyszałam kilka nieprzychylnych opinii na temat Iplusa.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Internet bezprzewodowy.

Post autor: ja.michal »

Musisz sprawdzić, która sieć działa najlepiej w Twojej lokalizacji. Kup modem na wolnym runku. Do 150zł spokojnie się coś znajdzie.
Potem na miejscy gdzie będziesz korzystać sprawdź kart prepaid różnych operatorów. Ten u którego najlepiej chodzi możesz wziąć na abonament.
A z racji, że masz modem będzie zniżka na abonament (w Orange i Plusie) i do tego umowa na rok tylko. W Erze możesz wziąć na czas nieokreślony po normalnych cenach.

U mnie np. iPlus chodzi bardzo ładnie. W domu nawet 6,5Mb/s. Po mieście od 2,5Mb/s do nawet 9,5Mb/s.

Jeszcze co do internetu na kartę to zobacz bo może opłacać będzie Ci się na kartę bo są bardzo duże bonusy za doładowania.
Masz w moim podpisie co i jak z internetem na kartę.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Internet bezprzewodowy.

Post autor: wojteks »

wpoprzekczasu pisze:Póki co słyszałam kilka nieprzychylnych opinii na temat Iplusa.
I jak się wgłębisz w temat usłyszysz na temat każdego operatora komórkowego złe opinie. Jedyne wyjście to kupić modem, karty różnych operatorów mających zasięg w miejscu gdzie planujesz używać internetu i testować jak działa każda z sieci (nie dotyczy Polsatu).
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ