Internet szerokopasmowy rozbudowa
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Internet szerokopasmowy rozbudowa
W sąsiedniej gminie będzie budowa szerokopasmowego internetu. Do sąsiedniej wsi gdzie będzie internet mam 3-4 km .Co mam zrobić aby do mojej wsi pociągnęli kabel z netem ?(Moja wieś jest w innej gminie) Gdzie mam zadzwonić i pójść ? Jakie pisma trzeba złożyć ?
Przepraszam za błędy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet szerokopasmowy rozbudowa
I tu jest problem. To są najczęściej projekty gminne z unijnymi dotacjami.droga77 pisze:(Moja wieś jest w innej gminie)
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
No to raczej poza gminę nie wyjdą. Poszukaj jakiegoś koordynatora czy kogoś odpowiedzialnego za ten program w gminie w której go realizują.droga77 pisze:To jest program unijny
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jak to ma być sieć gminna, to cudów nie ma co oczekiwać - 512 kbps @ wifi, sesja np. 30-minutowa, działające tylko podstawowe usługi, itp.
Co innego, gdy to komercyjny operator ma budować sieć korzystając ze wsparcia unijnego.
Co innego, gdy to komercyjny operator ma budować sieć korzystając ze wsparcia unijnego.
-
- Stały użytkownik forum
To sieć stawia tp
http://www.idg.pl/news/358199/UKE.podal ... ernet.html
tylko jest problem że jestem w innej gminie .Morze zadzwonić do tp aby do mnie doprowadzili kabel przy okazji ? Tylko jak z nimi gadać aby się zgodzili ?
[ Dodano: 2010-09-08, 23:51 ]
Może to też ważna informacja . Kiedyś miałem podłączony telefon przez kabel (teraz mam radiową ) który szedł do tej wsi co ma być internet on był czterożyłowy miedziany . Jest puszczony ziemią . A do tego kabla podłączyć internet ?
http://www.idg.pl/news/358199/UKE.podal ... ernet.html
tylko jest problem że jestem w innej gminie .Morze zadzwonić do tp aby do mnie doprowadzili kabel przy okazji ? Tylko jak z nimi gadać aby się zgodzili ?
[ Dodano: 2010-09-08, 23:51 ]
Może to też ważna informacja . Kiedyś miałem podłączony telefon przez kabel (teraz mam radiową ) który szedł do tej wsi co ma być internet on był czterożyłowy miedziany . Jest puszczony ziemią . A do tego kabla podłączyć internet ?
Ostatnio zmieniony 2010-09-09, 05:18 przez droga77, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za błędy
- wojteks
- *** Administrator ***
Może jakiś ADSL by zadziałał (neostrada i podobne).droga77 pisze:A do tego kabla podłączyć internet ?
Nie pomagam na PW!