pomoc dla kompletnego laika - jaki net wybrać?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cinnamon
Początkujący użytkownik forum

pomoc dla kompletnego laika - jaki net wybrać?

Post autor: cinnamon »

ponieważ od paru lat do komputera mam podłączony kabelek i net pięknie śmiga, a rodzice płacą, obecnie zupełnie się nie znam na tym wszystkim. (nie)stety muszę się w tym zorientować, bo za 2 tygodnie wyprowadzam się na studia i potrzebuję bezprzewodowego dostępu do sieci, i niestety cena gra rolę.
do czego: przeglądanie stron, serwisy społecznościowe, gg, last.fm, ściągać będę raczej mniejsze pliki, jakieś notatki, ewentualnie książki, filmy i muzykę zostawię sobie na stałe łącze w domu :)
możecie mi coś polecić?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: pomoc dla kompletnego laika - jaki net wybrać?

Post autor: wojteks »

cinnamon pisze:możecie mi coś polecić?
Jak ograniczysz serwisy społecznościowe, last.fm, nie będziesz ściągał za dużo to zastanów się czy abonament np. w iPlusie i iPlusopobieracz do tego a może Multimo. Czy np. Orange Free na kartę.

Ja bym kupił własny modem GSM/3G i testował różnych operatorów w miejscu gdzie będziesz mieszkał. Internet na kartę działa sprawnie tylko należy wybrać najlepszego operatora w danym miejscu i nie wiążesz się żadną umową.
Nie pomagam na PW!
cinnamon

Post autor: cinnamon »

a co sądzisz o ofercie Cyfrowego Polsatu?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

cinnamon pisze:a co sądzisz o ofercie Cyfrowego Polsatu?
Trzeba mieć TV u nich, jak masz można zaryzykować ale warto sie upewnić czy tam gdzie chcesz tego używać jest zasięg. Nie ma również oferty "na kartę".
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
obserwator

Post autor: obserwator »

Zgadzam się z moim przedmówcą. Od siebie dodam, że polecam IPlus. W Katowicach, na ul. 1 Maja jesteś w zasięgu 3G/HSDPA czyli w zasięgu szybkiego Internetu i w zupełności wystarczającego do Twoich zastosowań. Tutaj masz mapę zasięgu Plusa -> http://was.plusgsm.pl/GSIMZ/ImzControl
ODPOWIEDZ