Witam wszystkich,
Mam internet z upc(na razie po kablu) oraz drukarkę canon MP 560 z wifi.
Chciałbym skonfigurować swojego laptopa w ten sposób, żebym mógł przeglądać strony www i drukować używając połączenia bezprzewodowego.
Drukarka nie obsługuje połączenie wifi ad-hoc z komputerem, w instrukcji jest napisane, że do połączenia wifi konieczny jest router (access point).
Zamierzam kupić jakiś router wifi (np tplink) i podłączyć go do urządzenia z upc skrętką i następnie po wifi skonfigurować połączenie z laptopem (internet) i drukarką.
Czy możliwe jest skonfigurowanie na jednym routerze internetu bezprzewodowego i access pointu dla wifi drukarki? Jaki sprzęt do tego celu polecicie (najlepiej do 100zł)?
SIEĆ Internet + drukarka wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: SIEĆ Internet + drukarka wifi
Tak.spetpo pisze:Czy możliwe jest skonfigurowanie na jednym routerze internetu bezprzewodowego i access pointu dla wifi drukarki?
Dobry to Ovislink WL1600GL, tani to Tp-Link WR340G.spetpo pisze:Jaki sprzęt do tego celu polecicie (najlepiej do 100zł)?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: SIEĆ Internet + drukarka wifi
Dzięki bardzo, jeszcze nie wiem na który się zdecyduję, będzie jeszcze zabawa z konfiguracją, mam nadzieję, że sobie poradzę, w razie czego jeszcze się odezwę
,
Pozdro i jeszcze raz dzięki

Pozdro i jeszcze raz dzięki