Nokia 6230i ma zle sterowniki?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tompey

Nokia 6230i ma zle sterowniki?

Post autor: Tompey »

mam Nokie 6230i ze sterownikami v03.50. mam problemy z polaczeniami, wywala z internetu, robi sie czarny ekran komorki i nie raguje przez kilka sekund, pozniej lacze sie na nowo. rzadko, ale sie zdarza, ze nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie polaczyc i trzeba resetowac komorke :( .
Slyszalem, ze namieszali ze sterownikami i temu tak moze sie dziac.
czy ktos wie o tym cos wiecej i mi pomoze? Bardzo prosze o pomoc:)
Tompey

Re: Nokia 6230i ma zle sterowniki?

zapomnialem napisac, ze jak sie robi czarny ekran na komorce to wypisuje, ze "karta sim nie jest gotowa".
co mam z tym robic???
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Tompey pisze:mam Nokie 6230i ze sterownikami v03.50. mam problemy z polaczeniami, wywala z internetu, robi sie czarny ekran komorki i nie raguje przez kilka sekund, pozniej lacze sie na nowo. rzadko, ale sie zdarza, ze nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie polaczyc i trzeba resetowac komorke :( .
Slyszalem, ze namieszali ze sterownikami i temu tak moze sie dziac.
czy ktos wie o tym cos wiecej i mi pomoze? Bardzo prosze o pomoc:)
Z tego co się orientuję, to raczej problem jest z softem telefonu a nie wersją sterowników. Telefon ten podłączony do komputera potrafi się restartować samoczynnie i inne głupstwa wyczyniać. Spróbuj zgłosić się do serwisu i powiedzieć, żeby wgrali Ci nowe oprogramowanie do telefonu.
Back to the Future ;)
Tompey

Dziekuje za odpowiedz. zglosze sie do serwisu. moze to pomoze, choc pewny nie jestem. probowalem tez przez nokie 6310i i rowniez rozlaczalo... cos mi sie wydaje, ze komorka nawala i bluetooth rowniez.

pozdrawiam
Tomek
Gość

Post autor: Gość »

jak Ci wywala 6230i to chyba nie tak coś z telefonem.
bo ja śmigam na 6230i i bez problemu!!!!!!!!!!!!!
macaris

Post autor: macaris »

a jakiego oprg żywasz ja mam pc si 6.6 na kompie i smiga bez problemwo moze to wina złej konfig kompa a ie fonu
Tompey

teraz mam v03.40(bylo 03.50 i 03.52) i komorka nie resetuje sie tak czesto, nawet rzadko. za to po zmianie oprogramowania nie zapisuja sie wiadomosci w "wiadomosci wyslane"(moze mam cos wylaczone?) i znow jak ktos dzwoni to slyszy, ze "abonent czasowo niedostepny"... no i smiga z zawrotna predkoscia przaychodzace przecietnie okolo 26-28Kb:') a wychodzace 10.8Kb....
A oprogramowanie to Nokia PC Suite 6.5.12, ale wydaje mi sie, ze samoczynne resetowanie komorki niewiele ma wspolnego z oprogramowaniem w kompie

Pozdrawiam, dziekuje za odpowiedz i zycze wszystkiego dobrego w nowym roku
Tomek
phoenix10102
Początkujący użytkownik forum

Post autor: phoenix10102 »

Ma ktos moze sterowniki do kabla usb do nokii 6230i do visty? Kupilem kabel i na viscie nie chodzi :(
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

phoenix10102 pisze:Kupilem kabel i na viscie nie chodzi :(
Oryginalny czy nieoryginalny? Kabel oczywiście.
ODPOWIEDZ