Netgear WGR614 rozłącza net.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
airbites
Początkujący użytkownik forum

Netgear WGR614 rozłącza net.

Post autor: airbites »

Wita, mam problem z routerem Netgear który rozłącza się co pól godziny czy co kilku godzin. Co może być powodem? Dodam ze z tego routera korzysta 4 laptopy bezprzewodowe. I zastanawia mnie czy on nie daje rady na 4 laptopy?
ttomek90
Użytkownik forum

Re: Netgear WGR614 rozłącza net.

Post autor: ttomek90 »

Na pewno daje rady, sam używałem tego routera na bodaj 7-miu komputerach + komórka i nic złego się nie działo, więc raczej to bym wykreślił z możliwych przyczyn.

Jeśli chcesz się przekonać wyłącz wszystkie laptopy poza jednym i wtedy testuj czy będzie rozłączało. Jeśli dalej będzie to spróbuj podłączyć internet do któregoś laptopa bez pośrednictwa routera. Jeśli wtedy będzie rozłączało to znaczy że wina leży po stronie Twojego dostawcy Internetu, jeśli przestanie znaczy że są jakieś błędy w konfiguracji routera.
airbites

Rozłącza nawet jak jest jeden laptop włączony. Wiem ze na początku nie rozłączał się. Czy może być wina kanału i częstotliwości g?
ttomek90
Użytkownik forum

A jak podepniesz po kabelku do routera laptop to rozłącza?
airbites

Tego nie wiem. jutro musiałbym sprawdzić.
ttomek90
Użytkownik forum

To posprawdzaj to wszystko tak jak Ci na początku pisałem i dojdziesz do wniosku, w którym miejscu przerywa ten internet, a wtedy się podejmie jakieś kroki żeby temu zaradzić.
ODPOWIEDZ