[ Dodano: 2010-09-12, 20:31 ]
Witam.Od niedawna używam modemu huawei e1750C,ze względu na słaby zasięg zamówiłem konektor indukcyjny plus antenkę.Czekam na kuriera,dziś rozkręciłem modem i po zdjęciu obudowy zobaczyłem nie wielkie gniazdo na antenę zewnętrzną.Może ktoś z obecnych na forum orientuje się czy konektor do e156g będzie pasował?
piotr.j0208 pisze:...używam modemu huawei e1750C...po zdjęciu obudowy zobaczyłem nie wielkie gniazdo na antenę zewnętrzną.Może ktoś z obecnych na forum orienyuje się czy konektor do e156g będzie pasował?
Jak byś mógł wrzucić fotkę na pewno dostaniesz szybciej zdecydowaną odpowiedź.
A to ci dopiero niespodzianka,może są gdzieś dostępne jakieś zamienniki w korzystnej cenie? Co do lutowania,to jednak nie jestem za tym sposobem modernizowania takich modemów czy też kart,można niezle nabroić a nie których usterek nie da się usunąć.
Ostatnio zmieniony 2010-09-13, 20:20 przez piotr.j0208, łącznie zmieniany 1 raz.
Znowu nam się OffTopic zrobił!
Żeby z wątku nie robić śmietnika, proponuję dyskusję na temat anteny wydzielić, począwszy od tego komentarza: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... 2bf#299474
Ostatnio zmieniony 2010-09-14, 10:29 przez Chris-Kr, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam na forum,od jakiegoś czasu mam problem z play mobile.Brak zasięgu,przez półtora roku miałem na kartę,we wrześniu ubiegłego roku zdecydowałem się na abonament.I klops zasięg znikł,tzn.chwilami mam na parę sekund.Sprawdzam telefonem,dla zaznajomionych w temacie wiadomo,że połączenie wymaga umtsu.Szukam rzetelnej opini na temat dobrych anten umts,hsdp,Odległość od nadajnika 10 km.
Okolice Śmigla cid chyba 36 szczerze nie pamiętam,pozdrawiam.