Problem z Wifi Gigabyte Mini-PCI GN-WI01GS 802.11b/g......

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
afgan

Problem z Wifi Gigabyte Mini-PCI GN-WI01GS 802.11b/g......

Post autor: afgan »

Zakupiłem karte WiFi Gigabyte Mini-PCI GN-WI01GS 802.11b/g do laptopa, zainstalowałem, sprzęt wykryty. Internet rozsyłam za pomocą 3Com OfficeConnect ADSL Wireless 54Mbs Firewall Router (3CRWDR101A-75).
Znajomi którzy odwiedzają mnie nie mają problemu z podłączeniem do netu przez wifi. Siec jest niezabezpieczona z DHCP. Do routera jest podpięty jeden komputer przez kabel.
Laptor z nową sieciówką Gigabyte'a nie widzi sieci. Przy odświeżaniu wywala komunikat o tym, że nie znalazł żadnych sieci bezprzewodowych.
<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> już co mam robić. Przeinstalowałem winde, jest XP pro SP2, usługi chyba ok, stery z CD, karta podpięta i podłączona, próby szukania sieci były z różnych odległości, nie jestem pewien co do kabelków którymi podpina się wewn. antene do karty (jest szary i czarny - nie wiem ktory w które łącze;) ),windows nie wskazuje na żadne problemy ze sprzętem.Może stery z netu??
HELP...
Awatar użytkownika
grzesio_k1
Początkujący użytkownik forum

Ten sam problem

Post autor: grzesio_k1 »

Też mam tą samą kartę, tylko, że w Aristo Smar 300. Nie uporałem się jeszcze z tym problemem. Zapytanie wysłałem do producenta. Zobaczymy co mi odpowie. Dam znać.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grzesio_k1
Początkujący użytkownik forum

cd.. Ten sam problem

Post autor: grzesio_k1 »

Otrzymałem odpowiedź od producenta Aristo, który poleca właśnie ten model karty Gigabyte do notbooka. Mają podobno ten model sprawdzony.
Mogę zatem wykluczyć konflikt sprzętowy.
Co dalej?? Zobaczymy. Będę informował na bierząco.

Może ktoś pomoże??
ODPOWIEDZ