Jedni się wkurzą, drudzy zaś nie. To co jest dla ciebie złe, dla kogoś może być bardzo dobre.luckd pisze:użytkownicy wkurzą
Za kilka dni wielka rewolucja w ofercie internetowej Orange.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Za kilka dni wielka rewolucja w ofercie internetowej Orange.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Pan W. cenzuruje wszystkie wyrzuty, wczoraj odpowiedziałem na jego wypowiedź "limity zostały na dobrym poziomie" przytaczając różnicę do starych taryf: 14GB mniej przy obniżce o 21zł i 1GB mniej przy podwyższeniu opłaty o 24zł. Najgorszym słowem jakie użyłem było "kłamstwa", oczywiście moja wypowiedź nie została zaakceptowana.DJ1910 pisze:ciekawe co tam Wojtuś na blogu będzie pisał, jak internauci będą swe wrzuty pisali
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Nasuwa mi się jedno pytanie odnośnie nowej oferty jeśli mam już podpisaną umowę na 24 miesiące a wprowadzają tz. "szcześliwe godziny 24-8". Aktywują mi tą usługę ?
Miałem podobną sytuację tyle że w plusie miałem wzięty abonament i weszła identyczna usługa i automatycznie mi to uaktywnili.
Czy tutaj może być podobnie
Miałem podobną sytuację tyle że w plusie miałem wzięty abonament i weszła identyczna usługa i automatycznie mi to uaktywnili.
Czy tutaj może być podobnie

-
- Mistrz bezprzewodowy
Strona główna nowej strony Orange waży ~2MB. Na średnim EDGE poprzednia wersja strony potrafiła się długo włączać, współczuję tym którzy będą musieli na tą wchodzić. ;/ Kto jest za petycją do Pana W. za tym, aby stronę orange.pl wyłączyć z liczenia przesłanych danych? 

Mój też nie został zaakceptowany, aczkolwiek użyłem takich sformułowań jak "Orange ma talent do ofert, szczególnie do ich... psucia", "Dział marketingu powinien robić głębsze badania rynku, bo 6 GB z 99 zł, to jest WIELKA pomyłka."krystianb pisze:oczywiście moja wypowiedź nie została zaakceptowana.
-
Zadzwoń do BOK-u i się dopytaj.gikru pisze:Aktywują mi tą usługę
Tak reasumując tą rewolucje dla przeciętnego użytkownika który przedłuża umowę i coś tam od czasu do czasu sciągnie to chyba nie jest źle.
Obniżyli nie tylko limity ale też ceny z 75 do 59 czyli 16zł
Limit dla przedłużającego 6 GB czyli bardzo podobnie jak w Optimum
I te szczęśliwe godziny.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Oj tam trzeba niepotrzebne rzeczy dorzucić do elementów zablokowanych, czy to w adblocku czy operzeryba825 pisze: wyłączyć z liczenia przesłanych danych?

Ja przedłużę na rok
miałem brać Ofree premium bez modemu , ale chyba zostanę z ofpro 

-
- Mistrz bezprzewodowy
A wie ktoś jakie będą dostępne modemy i za ile? Oraz jaki koszt aktywacji?
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Stały użytkownik forum
Czy tylko mnie irytuje działanie strony orange.pl ? Nic nie idzie na niej zrobić
i te jeszcze wszechobecne pseudoinformacje/plotki ze świata
nie wchodzę tam żeby to czytać a tylko po to żeby dowiedzieć się informacji na temat mojego konta i usług
Ciekawi mnie czy będzie opcja aktywacji " szczęśliwych godzin" dla obecnych abonentów

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wątpię. Szczęśliwe godziny mają poprawić humor, nowym nieszczęśliwym klientom.LukeX pisze:Ciekawi mnie czy będzie opcja aktywacji " szczęśliwych godzin" dla obecnych abonentów
Też tak myślę
chodzi o złapanie kolejnych naiwniaków w sieć
w sumie to nie mam innej opcji ,więc i tak przedłużę umowę - ale tylko na rok.

- Adamgl
Dla obecnych też ? jeżeli tak to już wiem dlaczego miesiąc temu dali mi kartę dualnąorange.pl pisze:Wszystkie opcje Orange Free są dostępne w technologii CDMA

-
- Mistrz bezprzewodowy
OK już wiem jakie są modemy i za ile.
Dostępne modemy w Orange Free 59 to:
Orange pisze
Czy któryś z w/w modemów obsługuje technologię CDMA?
Dostępne modemy w Orange Free 59 to:
Kod: Zaznacz cały
Huawei E870 - 1 zł
Huawei E160 z kartą pamięci 1 GB lub 2 GB - 1 zł
Huawei E 1752 - 1 zł
Kod: Zaznacz cały
Wszystkie opcje Orange Free są dostępne w technologii CDMA
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

- Adamgl
W regulaminie Orange jest wpis
czyli jednak nie wszystkie opcje jak to napisali na ich stronie.
orange.pl pisze:W ramach Planu Taryfowego Orange Free 39,50 technologia CDMA jest niedostępna.
czyli jednak nie wszystkie opcje jak to napisali na ich stronie.
-
- Użytkownik forum
W ofertach biznesowych CDMA jest w trzech najwyższych:
Nowy BE Standard
Nowy BE Premium
BE Platinum Pro
w "Nowym BE na start" oraz "BE Mini" pozostają tylko sieci UMTS - czyli mniej więcej tak, jak do tej pory...
Padło pytanie odnośnie Szczęśliwych Godzin na starych planach - w biznesie nie ma takiej opcji, w masówce (Free) więc pewnie też nie ma (wyjątek to najwyższa oferta Platinum, tylko że tam to kosztuje +5zł netto)
A tak z ciekawości... Czy ktoś z Was skorzystał z opcji z netbookiem? Jakie macie opinie?
i jeszcze dygresja:
Wg mnie z nowych planów najkorzystniejszy jest Nowy BE Standard, abo 54 zł netto, z rabatem przy ofercie bez modemu 48,6zł w ramach którego dostajemy:
- limit 8 GB - to niby niewiele, ale.....
- ...dostajemy również bez dopłaty usługę Szczęśliwe Godziny (więc po 24 bez limitu:))
- ... oraz (również bez dopłaty) usługę Więcej Maili - czyli poczta przez najpopularniejsze porty również bez limitu (niezależnie od pory dnia)
Więc w sumie całkiem dużo, jak dla "normalnego" użytkownika:)
Nowy BE Standard
Nowy BE Premium
BE Platinum Pro
w "Nowym BE na start" oraz "BE Mini" pozostają tylko sieci UMTS - czyli mniej więcej tak, jak do tej pory...
Padło pytanie odnośnie Szczęśliwych Godzin na starych planach - w biznesie nie ma takiej opcji, w masówce (Free) więc pewnie też nie ma (wyjątek to najwyższa oferta Platinum, tylko że tam to kosztuje +5zł netto)
A tak z ciekawości... Czy ktoś z Was skorzystał z opcji z netbookiem? Jakie macie opinie?
i jeszcze dygresja:
Wg mnie z nowych planów najkorzystniejszy jest Nowy BE Standard, abo 54 zł netto, z rabatem przy ofercie bez modemu 48,6zł w ramach którego dostajemy:
- limit 8 GB - to niby niewiele, ale.....
- ...dostajemy również bez dopłaty usługę Szczęśliwe Godziny (więc po 24 bez limitu:))
- ... oraz (również bez dopłaty) usługę Więcej Maili - czyli poczta przez najpopularniejsze porty również bez limitu (niezależnie od pory dnia)
Więc w sumie całkiem dużo, jak dla "normalnego" użytkownika:)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Niestety "normalni" użytkownicy nie mają regonu, firmowego nipu i wpisu do krsu czy tam rejestracji działalności gospodarczej.dkk pisze:Więc w sumie całkiem dużo, jak dla "normalnego" użytkownika:)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Różnica jest naprawde ogromna pomiedzy ofertami dla klientow indywidualnych a biznesowych, wiec warto zawsze z kims kto ma firme pogadac a za 54 zł (65,88 zł z VAT) mamy do dyspozycji 10GB, czyli różnica wynosi az 6GB.krystianb pisze:Niestety "normalni" użytkownicy nie mają regonu, firmowego nipu i wpisu do krsu czy tam rejestracji działalności gospodarczej.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tylko ciekawe jak ten ktoś zaksięguje to u siebie, że mu kasę za to dajesz. Wiem czepiam się, ale można się przejechać.
-
nie da sie moze umowy ktora mam jakos zerwac i wziac nowa albo zmienic plan taryfowy czy cos w tym stylu ?
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
A bez modemu jest jeszcze 10% taniej - 48,60 zł (59,29 zł z VAT). Jedyna za zarazem bardzo dobra oferta (Orendzopobieracz i Wiecej Emaili w cenie )adixm pisze:za 54 zł (65,88 zł z VAT) mamy do dyspozycji 10GB,
-
- Mistrz bezprzewodowy
I dalej będę się czepiał że nigdy oferta dla klientow biznesowych nie odbiegala tak mocno od oferty dla klientów indywidualnych jak to twierdzi rzecznik - zobaczymy jeszcze co będzie z oferta Multimo.Pijo pisze:A bez modemu jest jeszcze 10% taniej - 48,60 zł (59,29 zł z VAT).
[ Dodano: 2010-09-15, 11:29 ]
Opłaca Ci sie zrywac umowe i płacić kare umowna?Jaką teraz posiadasz taryfe(ile GB i jaka cena)?nie da sie moze umowy ktora mam jakos zerwac i wziac nowa albo zmienic plan taryfowy czy cos w tym stylu ?
-
- Użytkownik forum
Wbrew pozorom takich szczęśliwców jet dużo:-)krystianb pisze: Niestety "normalni" użytkownicy nie mają regonu, firmowego nipu i wpisu do krsu czy tam rejestracji działalności gospodarczej.
Nie wszyscy wiedzą, ale żeby kupić ofertę biznesową Orange niekoniecznie trzeba mieć firmę, trzeba mieć po prostu REGON, a więc: rolnicy, lekarze, prawnicy inne tzw. "wolne zawody" plus organizacje, zrzeszenia... Jak się poszuka to zawsze się znajdzie ktoś pod kogo można się podłączyć.
Był też poruszany temat "dogadywania" się z zaprzyjaźnioną firmą - warto wspomnieć, że firma nie ma obowiązku odliczania kosztów (jest to prawo nie obowiązek), więc można się spokojnie dogadać z kimś żeby wziął ofertę biznesową na siebie i płacić jego fakturę i tyle (mój znajomy miał ta ku mnie przez lata, teraz założył własną firmę).
-
- Mistrz bezprzewodowy
Moim zdaniem też to da sie spokojnie zalatwic, różnica pomiedzy ofertami i cenami jest ogromna, wiec warto pokombinowac. Zobaczymy co jeszcze bedzie z Multimo, bo jeśli nowe aktywacje będą już z Nowym BE i szczesliwymi godzinami to bedzie to jedyna słuszna opcja i bez sensu będzie bawienie sie z firmami.dkk pisze:Był też poruszany temat "dogadywania" się z zaprzyjaźnioną firmą - warto wspomnieć, że firma nie ma obowiązku odliczania kosztów (jest to prawo nie obowiązek), więc można się spokojnie dogadać z kimś żeby wziął ofertę biznesową na siebie i płacić jego fakturę i tyle (mój znajomy miał ta ku mnie przez lata, teraz założył własną firmę).
-
adixm pisze:Opłaca Ci sie zrywac umowe i płacić kare umowna?Jaką teraz posiadasz taryfe(ile GB i jaka cena)?
teraz mam 3gb za 50 zl ;/
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2010-09-15, 13:22 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-09-15, 12:23 przez gikru, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nawet nie pomyślałem o tym.dkk pisze:Wbrew pozorom takich szczęśliwców jet dużo:-)
Nie wszyscy wiedzą, ale żeby kupić ofertę biznesową Orange niekoniecznie trzeba mieć firmę, trzeba mieć po prostu REGON, a więc: rolnicy, lekarze, prawnicy inne tzw. "wolne zawody" plus organizacje, zrzeszenia...
Ostatnio zmieniony 2010-09-15, 12:22 przez Adamusek xD, łącznie zmieniany 1 raz.
HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
- gogolek92
Byłem w salonie się spytać czy jest możliwość aktywowanie happy hours na starej taryfie, dowiedziałem się że niestety nie
Szkoda, bo w Plusie była możliwość aktywowania podobnej usługi na starej taryfie. Można tylko przejść na inną droższa taryfę za opłatą(facet coś wspominał o opłacie 20zł) i dopiero mieć happy hours i wyższy limit(w przypadku klientów biznesowych, bo w indywidualnych jest mniejszy albo ten sam limit za wyższą cenę, paranoja
) Muszę rozważyć zmianę starej taryfy Optimum(75zł) na nową BE Premium(108zł). No ale ten abonament ponad 100zł... masakra. Dowiedziałem się też że w ofercie biznesowej można przedłużyć umowę 3 miesiące przed zakończeniem umowy, a nie tak jak wcześniej 6 miesięcy. Jestem zawiedziony rewolucją, myślałem że zadbają o obecnych abonamentów 

-
- Użytkownik forum
Teraz to zależy od Klienta (w uproszczeniu od wielkości firmy), niektóre firmy mają 3 miesiące, niektóre więcej, sprawdź na Twoim koncie, nie dawaj się zbywać Pani w Salonie ogólnikową informacją, bo może masz szczęście i już możesz przedłużyć:)gogolek92 pisze:Dowiedziałem się też że w ofercie biznesowej można przedłużyć umowę 3 miesiące przed zakończeniem umowy, a nie tak jak wcześniej 6 miesięcy. Jestem zawiedziony rewolucją, myślałem że zadbają o obecnych abonamentów
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Stare taryfy Business Everywhere są nadal dostępne w sprzedaży np. w ofercie z netbookiem, czy bez modemu, więc można wyciągnąć wniosek, że Multimo pozostanie bez zmian.adixm pisze:zobaczymy jeszcze co będzie z oferta Multimo.
-
- Stały użytkownik forum
A się da zrobić (sesie czy cesie) . Przepisać umowę z firmy na indywidualnego użytkownika ?
Przepraszam za błędy
- wojteks
- *** Administrator ***
To się nazywa cesja.droga77 pisze:(sesie czy cesie)
Nie pomagam na PW!