Zabezpieczony dashboard ???

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rafja
Początkujący użytkownik forum

Zabezpieczony dashboard ???

Post autor: rafja »

Mam E220 z hiszpańskiego Vodafone.
Simlock poszedł bez większych problemów.
Natomist mam problem z wgraniem dashboardu.
Wgrałem E220 dashboard Three DK v1.2.101.0 (also for windows 7 32 & 64) z http://sterowniki.bez-kabli.pl ale nic to nie zmieniło tzn w dalszym ciągu instaluje się oprogramowanie vodafone.
Próbowałem wgrać dashboard od użytkownika mrozilla ale ten dashboard wcale się nie instaluje i wypisuje error...
Czy dashboard może być zabezpieczony???
Czy można jakimś programem usunąć dashboard z modemu tak aby funkcjonował bez niego.
Jeśli ktoś dysponuje jakimś sprawdzonym dashbordem ze sterami do 7 x64 to również będę wdzięczny - (może jakiś inny dashboard wywali to wredne oprogramowanie vodafone)
Dodam że firmware wgrałem najnowsze z naszego forum.
mrozilla
Stały użytkownik forum

Re: Zabezpieczony dashboard ???

Post autor: mrozilla »

Jak poczekasz dzień-dwa to wrzucę mój najnowszy dashboard który właśnie testuję i póki co mam jeden błąd językowy do poprawienia.
Jeżeli chodzi o samą aplikację chodzi tak jak powinna, stery pod xp viste (32 64) y (32 64)
Tamta wersja jak się okazała miała błąd.
Obecna jest testowana na dwóch różnych E220 i wszystko jest ok :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

rafja pisze:Czy można jakimś programem usunąć dashboard z modemu tak aby funkcjonował bez niego.
Niestety nie można, ale można za pomocą komend AT wyłączyć wbudowany wirtualny cd-rom i włączyć na stałe sam modem, po więcej odsyłam tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=149381#149381 komenda AT^U2DIAG=0.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
rafja
Początkujący użytkownik forum

Post autor: rafja »

W takim razie czekam na dashboard od Mrozilli. Jak nie wejdzie to komendą AT to załatwie.
Dzięki
mrozilla
Stały użytkownik forum

Post autor: mrozilla »

Jesteś jeszcze zainteresowany dashboardem? Bo czekałem aż ktoś zgłosi błędy w MP abym je poprawił, nikt żadnego nie zgłosił, poprawiłem to, co sam znalazłem podczas użytkowania i mam wersję która jest sprawdzona na kilku E220 i działa bez najmniejszego problemu, oraz sam z niej korzystam.
ODPOWIEDZ