Witam wie ktoś czemu nagle nie działa po zresetowaniu routera (WL-1600GL) ogranicznik przepustowości?
Wchodzę w zakładkę Ogranicznik przepustowości > Ogr. pasma IP/MAC tam zaznaczam Włącz ogr. QoS IP/MAC wklepuję Pasmo odbierania kbit/s, Pasmo wysyłania kbit/s
Potem dodaję IP karty sieciowej, Gwar. odb. Maks. odb. Gwar. wys. Maks. wys to wszystko też wpisuję. Na wszelki wypadek na test dałem w odbieranych po 100 w wysyłanych po 30.
Priorytet Ogr. TCP Ogr. UDP tu wszystko jest na normalny i bez limitu.
I co zapisuję i nie działa. Neta mam 2Mb/s i po włączeniu ograniczenia po teście prędkości łącza dalej te 2MB/s jest.
Temat do zamknięcia. Nie wiem czemu ale aktualizacja Tomato (ta sama wersja) rozwiązała problem.
Ogranicznik przpustowości nagle nie działa
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Ogranicznik przpustowości nagle nie działa
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.gruby33 pisze:Temat do zamknięcia
Może ktoś będzie miał podobny przypadek, lub będzie znał prawdziwy powód czemu to przestało działać i się wypowie.
A może sam odkryjesz co sprawiało problem...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Ogranicznik przpustowości nagle nie działa
Prawdopodobnie wystarczyłby reboot.gruby33 pisze:Nie wiem czemu ale aktualizacja Tomato (ta sama wersja) rozwiązała problem.
W każdym razie, przy podziale pasma skryptami firewalla, po zmianie skryptu reboot routera jest konieczny, żeby wprowadzone zmiany zaczęły działać.
Można więc przypuszczać, że podobnie jest przy podziale pasma poprzez GUI.
Krzysztof