Witam! Tym razem proszę Was o opinie na temat tego dostawcy. Zasięg jest w mojej miejscowości. Podstawowe pytania: 1. Czy warto wiązać się z tą firmą? 2. Czy nie mam problemów z Download/upload? 3. Pingi nadające się do gier?
Oczywiście interesuje mnie TK TDI.
Ceny są dość wysokie, ale byłbym wstanie je płacić
P.S. Chętnie poczytam również wypowiedzi nie świadczących usług tego internetu
Nie, ale założę jak dowiem się, że warto. Obecnie mam telefon z TP.
A co nie jesteś zadowolony z neo?Moim zdaniem wymieniać łącza nie ma sensu - ADSL(TP) oferuje jeden z najniższych pingów a większych problemów technicznych z działaniem usługi nie ma.
filip953 pisze:Nie, ale założę jak dowiem się, że warto.
Kolejowe kable są w kolejowych budynkach.
Jak mieszkasz w dawnym zakładowym mieszkaniu i jest sieć w budynku, to pewnie Ci założą, ale to zwykły ADSL.
Pingi zależą m.in. od jakości linii, a co za tym idzie od głębokości przeplotu na niej.
Kolejowe kable są w kolejowych budynkach.
Jak mieszkasz w dawnym zakładowym mieszkaniu i jest sieć w budynku, to pewnie Ci założą, ale to zwykły ADSL.
Pingi zależą m.in. od jakości linii, a co za tym idzie od głębokości przeplotu na niej.
Człowieku kilkanaście e-mail'ów, kilka razy dzwoniłem i odp:"Dział techniczny się tym zajmie" ...
Nie mieszkam w zakładowym budynku, ale odpisali, że jest możliwość doprowadzenia kabli. Ale za bardzo linii TP już nie chce. Ping to jedno, a awaryjność dwa.
Człowieku było do adixm odnośnie Netii Źle zacytowałem
[ Dodano: 2010-09-19, 19:04 ]
Ja jestem tak zdesperowany, że spróbuje każdej opcji . Zwykły ADSL? To tak jak Netia. Ja mam opcje tylko jednego internetu kablowego. Niestety żaden z większych firm(upc,aster,multimedia) nie budują linii na wsiach.
Więc wezmę telekom(jak się da), multilink(najprawdopodobniej) i multimo(ostateczna ostateczność:D).
Dodam,że mam ok 1km do trakcji kolejowej.
W moim przypadku za instalacje chcieli jakieś 600zł (radio) to było z jakiś rok temu, a mam ponad 300m do torów (linia Wrocław-Poznań), a mieszkam w domu jednorodzinnym.
Sam od nich ostatecznie nie założyłem neta, jednak w mojej sieci lokalnej jest łącze od nich łącze dedykowane które chodzi bardzo dobrze, pingi do wp.pl od serwera to jakieś 4-5ms, jak net pada to problem jest w 98% przypadków po stronie mojej sieci, a nie TKTelekom.
Patryk, dostałem info od technika jak był u mnie, żeby przed przedłużeniem przyjechał do lokalu i sprawdził ile max pójdzie. Powiedział, że tak robią na życzenie klienta.
Mozesz miec nawet do 20Mb/s
Numer telefonu : [ciach]
Identyfikator łącza :
Miejscowość :
Kod pocztowy :
Poczta :
Ulica :
Nr domu :
Nr lokalu :
Sprawdź OneOffice: NIE
Telefon i internet w pakiecie : BSA(i)+WLR(t): Pakiet dostępny w sprzedaży, maks. prędkość ściągania 20480 kbit/s
Tylko telefon : WLR: Usługa dostępna wyłącznie na linii TP
Tylko internet : BSA: Usługa dostępna, maks. prędkość ściągania 20480 kbit/s
OneOffice : Usługa niedostępna
Usługi mobilne : Netia Mobile: Usługa niedostępna
IPTV : IPTV: Usługa niedostępna
Internet over Ethernet: IoE: Usługa niedostępna
Pozdrawiam
Tomasz
Takie coś wysłał do mnie handlowiec netii. Obecnie mam tel w Tp. Ale to 20Mb/s to LLU czy ADSL?
Ostatnio zmieniony 2010-10-05, 16:46 przez filip953, łącznie zmieniany 2 razy.