Witam i od razu proszę o pomoc. Jestem totalnym ignorantem jesli chodzi i kompy itp, wiec potrzebuje wytłumaczenia jak krowie na granicy jak podłączyć router by internet mieć bezprzewodowy.
Otóż mam internet z kablówki - mam modem i w tej chwili połączenie przewodowe i wszystko jest ok. chciałbym jednak wykorzystać WiFi. Mam router D-Link524 i kompletnie nie wiem jak to wszystko skonfigurowac: tzn router i siec bezprzewodową. Dodam tylko, że operatorowi musiałem podac nr MAC mojej karty i coś gośc mówił o klonowaniu MACA. coś probowałem na własną rękę na podstawie róznych interentowych porad, ale niewiele z tego wyszło. Bardzo proszę o pomoc. Dzięki:)
Router D-Link - jak podłączyć? POMOCY!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router D-Link - jak podłączyć? POMOCY!
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gumak007, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router D-Link - jak podłączyć? POMOCY!
Poczytaj w
o konfiguracji routerów. Może to trochę wyjaśni.

Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
czytałem czytałem, ale tam zbyt chaotycznie i bez ładu napisane.
- wojteks
- *** Administrator ***
Z głowy nikt Ci lepiej nie napisze, wykaż się jakąś inwencją, zadaj jakieś konkretniejsze pytania. Czy masz instrukcję do routera?gumak007 pisze:ale tam zbyt chaotycznie i bez ładu napisane.
Nie pomagam na PW!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
...wojteks pisze:Poczytaj wo konfiguracji routerów
Co przykładowo jest chaotycznie opisane i bez ładu?gumak007 pisze:czytałem czytałem, ale tam zbyt chaotycznie i bez ładu napisane.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.