Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Kabel od talerza satelitarnego (męski) do tej przejściówki wchodzi, ale się nie chce przykręcić.
Gdy porównałem mój wtyk z wtykiem w dekoderze, w przejściówce to "białe pole z dziurka" jest wysunięte do tyłu bardziej niż w dekoderze + trochę inaczej wygląda metalowa forma na końcu obu gniazd.
Jakieś inne pomysły?
Dodam jeszcze że mój repeter GSM ma oryginalnie takie wyjście na antenę zewnętrzną. Może powiecie mi jak to się wejście nazywa i jaką antenę do tego dobrać?
Tak się składa że mam antenę Wifi (panelową) pod złącze N. Niestety kabel ten anteny jest dość gruby. Czy istnieją takie anteny dookolne z cieńszym kablem?
Dodając, posiadam antenę 9 dBi dookolną od modemu Huawei E630. Jest ona idealna gdyż bezproblemowo kabel przechodzi przez zamknięte okno a zarazem trzyma się na metalowym parapecie. Antena Yagi była by zbędna gdyż mieszkam w Warszawie gdzie zasięg GSM na dworze jest na maxa, a w domu (gdzie izolacja wykonana jest z aluminium, nie ma go prawie wcale).
Tak więc czy może istnieje jakaś przejściówka która połączy moją starą antenę z repeaterem z wejściem "N"