Mój kumpel ma łącze 4mb/s i udostępnia mi je radiowo gdyż u mnie nie mogę mieć na kablu. Mieszkamy od siebie około 100m na drodze nie stoją żadne przeszkody.
On ma takie rozwiązanie podłącza kabel sieciowy do access pointa z access pointa idzie kabel antenowy do anteny którą ma na dachu, a u mnie ja mam antenę na dachu którą kablem antenowym podłączam do karty sieciowej wifi. Strasznie łączność mi z nim skacze czasem mam 100% link quality na 100% signal strenght a za chwile 70% link quality na 40% signal strenhgt.(stasznie zwalnia to neta.) Gdy pinguje jego access pointa to czas wynosi od 1ms - 400ms. Czy takie skoki może powodować kabel antenowy który idzie z mojej anteny na dachu do karty który ma 15 m słyszałem że im dłuższy tym bardziej opóźnia.
Co proponujecie??
Wolne transfery. radiówka
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Wolne transfery. radiówka
A anteny jakie ? allegrowe ?? jesli tak to odpowiedz juz masz
15m kabla to nie jest tak duzo, tym bardziej na 100m. Posprawdzaj łaczki, moze dostała sie wilgoc.

-
- Początkujący użytkownik forum
więc jeśli możesz to uzupełnij.1 jaki kabel[symbol]jakie anteny,w jaki rodzaj wi-fi[ a,b czy wireless-G] czy się bawicie w p2p to wszystko ma znaczenie i <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> coś poradzimy. 

-
- Stały użytkownik forum
Ostatnio z AP edimaxa miałem podobny problem:) Standard G kodowanie WPA, WEP , łącze 1 Mbit, sygnal raz 40 % raz 90 %, a predkosc po wifi 4 KB/S. Zmiana do standardu b pomogła - jak widać nie wszystko tanie jest dobre:) chociaż zależy do jakich zastosowań

www.doladowania.kraczkowa.pl - Bezpieczne i szybkie do?adowanie Twojego telefonu