problem z iPlusem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z iPlusem
witam mam problem z iPlusem jak jest okno otwarte to działa a jak jest zamkniete to nie nawet nie da sie polaczyc chociaz jest zasieg czego moze byc przyczyna??moze tego ze sie grzeje ten modem moze byc to od tego??
- kedzi
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: problem z iPlusem
Z jakiej technologii korzystasz?? z 3G czy z EDGE? Trudno powiedzieć co może być przyczyną. Modem masz przy PC/laptopie bezpośrednio podłączony do USB czy może masz przedłużający kabel USB? Jeżeli masz kabel to weź zmień położenie modemu. Wątpię żeby okno aż tak bardzo przeszkadzało się połączyć jeżeli jest sygnał.
Spróbuj się połączyć jak jest parę godzin nie używany i zimny i czy wtedy się połączy przy zamkniętym oknie. Najlepiej spróbuj zmienić położenie modemu, bo tak to jakieś inne urządzenie może go zakłócać.okil18 pisze:moze tego ze sie grzeje ten modem moze byc to od tego??
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Jakieś włączone wymuszanie 3G i na otwartym łapie na zamkniętym nie,.
Co do temperatury to modem się grzeje, z tym że jak coś jest kopnięte to na zimnym może stykać a na ciepłym nie.
Co do temperatury to modem się grzeje, z tym że jak coś jest kopnięte to na zimnym może stykać a na ciepłym nie.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
korzystam z EDGE.modem jest przy PC.przez kabel USB i jest w pozycji poziomej.a jak jest nie uzywany to tez sie nie chce połaczyc chociaz ze jest zasieg:(
- kedzi
Grzebałeś coś przy nim, w ustawieniach modemu itd?? Masz go od podpisania umowy z iPlus-em czy może kupiłeś używany? Tak jak Ci pisałem zrób małe przemeblowanie w pokoju i zmień położenie modemu, albo może być kabel USB walnięty, więc spróbuj bezpośrednio do Pc podłączyć modem.ra-v pisze:Jakieś włączone wymuszanie 3G i na otwartym łapie na zamkniętym nie,.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
kedzi,
ja nie mam problemu, tylko okil18, - czytaj uważnie. Mogłem dać znak zapytania ale to było takie moje stwierdzenie aniżeli pytanie;)
U mnie jest wszystko ok, modem w środku mieszkania, grzeje się ale czy ciepły czy zimny to śmiga.
okil18, serwis modemu może cię czeka, bo software nei reaguje na zmiany temperatury. Możesz próbować ten modem podłączyć na innym komputerze lub inny modem z innym kablem na swoim.

U mnie jest wszystko ok, modem w środku mieszkania, grzeje się ale czy ciepły czy zimny to śmiga.
okil18, serwis modemu może cię czeka, bo software nei reaguje na zmiany temperatury. Możesz próbować ten modem podłączyć na innym komputerze lub inny modem z innym kablem na swoim.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
- kedzi
Sorki, źle się wyraziłem bo chciałem odnieść się do Twojej wypowiedzi a głównie chodziło mi o bawienie się komendami AT i czy coś takiego okil18 robił czy niera-v pisze:kedzi,ja nie mam problemu, tylko okil18, - czytaj uważnie. Mogłem dać znak zapytania ale to było takie moje stwierdzenie aniżeli pytanie;)

-
Dziek i jednak to była wina kabla bp teraz smiga dobrze przy zamknietym oknie
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-09-20, 18:31 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-09-20, 18:31 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-09-20, 17:30 przez okil18, łącznie zmieniany 1 raz.