Jaki modem oraz sieć do internetu w Niemczech.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki modem oraz sieć do internetu w Niemczech.
Witam. Wkrótce wyjeżdżam do Niemiec i zastanawiam się nad doborem sprzętu do laptopa. Mógłby ktoś przedstawić najlepsze (pod względem zasięgu i cenowym) obecnie sieci oraz polecić przy okazji dobry modem do tego ?
Windows XP, x32 bit.
Pozdrawiam.
Windows XP, x32 bit.
Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jaki modem oraz sieć do internetu w Niemczech.
Angle, co do ofert to masz tutaj dwa tematy (które de facto powinny być jednym).
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=24125
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=11204
Co do modemu po XP to praktycznie każdy Huawei jeśli ma być tanio.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=24125
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=11204
Co do modemu po XP to praktycznie każdy Huawei jeśli ma być tanio.
-
Witam serdecznie i bardzo proszę o pomoc wszystkich zorientowanych w temacie osób na forum.
Problem dotyczy zakupu mobilnego internetu w Niemczech - chciałbym mieć w miarę szybki internet za umiarkowaną cenę...
Mieszkam w Niemczech przy autostradzie A2 - w 33378 Rheda-Wiedenbruck (ok. 150km za Hannoverem w stronę Francji)
i posiadam komputer stacjonarny z systemem Win XP.
Proszę o pomoc jaki model modemu kupić - i gdzie? (sklep / inernet.... itp.?
i do jakiej sieci dokupić kartę SIM - by osiągnąć przyzwoity transfer ściągania plików - tak powyżej 50 kB/sek ?
Proszę również o szeroką informację :
1. jakie to będą koszty w skali miesiąca ?
2. czy kupować modem z simlokiem / czy nie ?
3. czy wymagana jest jakaś rejestracja modemu / kontakt tel. czy przez internet w celu aktywowania modemu ?
A więc generalnie bardzo proszę o pomoc i podpowiedź wyjaśniającą to wszystko - bo ja tu jestem nieco zagubiony
a przy tym brak znajomości j.niemieckiego...
Internetu chciałbym używać głównie do łączności z Polską ( GG / Skype ) ale również chciałbym od czasu do czasu ściągnąć
sobie jakiś film, czy program...
Z góry serdecznie dziękuję wszystkim - co mi pomogą ... - i czekam na wiadomości...
Pozdrawiam Andrzej
Problem dotyczy zakupu mobilnego internetu w Niemczech - chciałbym mieć w miarę szybki internet za umiarkowaną cenę...
Mieszkam w Niemczech przy autostradzie A2 - w 33378 Rheda-Wiedenbruck (ok. 150km za Hannoverem w stronę Francji)
i posiadam komputer stacjonarny z systemem Win XP.
Proszę o pomoc jaki model modemu kupić - i gdzie? (sklep / inernet.... itp.?
i do jakiej sieci dokupić kartę SIM - by osiągnąć przyzwoity transfer ściągania plików - tak powyżej 50 kB/sek ?
Proszę również o szeroką informację :
1. jakie to będą koszty w skali miesiąca ?
2. czy kupować modem z simlokiem / czy nie ?
3. czy wymagana jest jakaś rejestracja modemu / kontakt tel. czy przez internet w celu aktywowania modemu ?
A więc generalnie bardzo proszę o pomoc i podpowiedź wyjaśniającą to wszystko - bo ja tu jestem nieco zagubiony
a przy tym brak znajomości j.niemieckiego...
Internetu chciałbym używać głównie do łączności z Polską ( GG / Skype ) ale również chciałbym od czasu do czasu ściągnąć
sobie jakiś film, czy program...
Z góry serdecznie dziękuję wszystkim - co mi pomogą ... - i czekam na wiadomości...
Pozdrawiam Andrzej
andzik
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Vodafone ma w tej chwili promocje na modemy ZTE K3565-Z - w pakiecie "Vodafone Websession" kupujesz modem w sklepie za 29€, na E-Bay mozna upolowac za 15€ z przesylka. Modem jest dostarczany z zablokowanym Dashboardem, ale po wgraniu neutralnego Dash, mozna go uzywac z kazdym innym operatorem.andzik1961 pisze:Proszę o pomoc jaki model modemu kupić - i gdzie?
Ja uzywam Aldi Talk - dostepny w kazdy Aldi. 24h za 1,99€ 30 dni za 14.99€andzik1961 pisze:i do jakiej sieci dokupić kartę SIM
Niestety w niemczech nie ma numerow anonimowych - kazda karte trzeba rejestrowac. W przypadku Aldi poprzez net albo na poczcie.andzik1961 pisze:czy wymagana jest jakaś rejestracja modemu
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Witam
Posiadam internet w Medion Mobile z ALDIEGO i chciałem aktywować internet na miesiąc poprzez wbicie kodu: *121*004# i wyskakuje mi taki komunikat:
"Dieser Service ist nicht vorhanden. Bitte fÜhren Sie ein Update aus. Hierzu drÜcken Sie den Update-Button in der oberen Lieste"
Proszę o pomoc co mam z tym fantem zrobić.
PS
Internet chciałem uruchomić koledze, ja z żoną mam identyczne i wykonywałem wszystko w taki sam sposób i było wszystko OK, a teraz powyższy problem sie pojawił
Posiadam internet w Medion Mobile z ALDIEGO i chciałem aktywować internet na miesiąc poprzez wbicie kodu: *121*004# i wyskakuje mi taki komunikat:
"Dieser Service ist nicht vorhanden. Bitte fÜhren Sie ein Update aus. Hierzu drÜcken Sie den Update-Button in der oberen Lieste"
Proszę o pomoc co mam z tym fantem zrobić.
PS
Internet chciałem uruchomić koledze, ja z żoną mam identyczne i wykonywałem wszystko w taki sam sposób i było wszystko OK, a teraz powyższy problem sie pojawił
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sprawdz czy na karcie jest jeszcze wiecej niz 15€
Jak stara jest ta karta?
Jak stara jest ta karta?
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Na karcie jest 25 euro i karta została dzisiaj aktywowana - jest juz aktywna, po włożeniu do modemu internet działa ale nalicza za ilość ściągniętych danych a nie mogę włączyć opcjji miesięcznej
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sprobuj 1155 (automatyczne biuro obslugi) lub 1157 (biuro obslugi 0,50€ /min)
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
key, dzwoniąc na 1155 taki sam komunikat mówi automat, na 1157 niestety się nie dogadałem - nie znam aż tak dobrze języka ;/
Masz moze jakiś jeszcze pomysł ?
Masz moze jakiś jeszcze pomysł ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Odczekac pare godzin i probowac jeszcze raz. Ponoc problem sam przechodzi - taka informacje znalazlem na paru niemieckich forach.
Kiedy rejestrowales karte?
Kiedy rejestrowales karte?
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Kartę rejestrowałem wczoraj, ale słuchaj sprawdzałem na moich kartach które uzytkuję już dłuższy czas i równiez taki sam komunikat wyskakuje - te kody na aktywację miesięcznego pakiety jakby były już nieaktualne ;/
[ Dodano: 2010-09-21, 19:54 ]
key, widzę że znasz niemiecki bardzo dobrze, wytłumaczysz mi jak dokładnie nalezy ustawić NetworkManager aby uruchomić internet na 30 dni a Aldi, wszystko jest na tej stronie:
http://wiki.ubuntuusers.de/NetworkManager
[ Dodano: 2010-09-21, 19:54 ]
key, widzę że znasz niemiecki bardzo dobrze, wytłumaczysz mi jak dokładnie nalezy ustawić NetworkManager aby uruchomić internet na 30 dni a Aldi, wszystko jest na tej stronie:
http://wiki.ubuntuusers.de/NetworkManager
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli "e-plüsch" znowu miesza. Poczekaj 1..2 dni, powinno byc dobrze.ravJG pisze:te kody na aktywację miesięcznego pakiety jakby były już nieaktualne ;/
Link nie dziala.ravJG pisze:http://wiki.ubuntuusers.de/NetworkManager
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
już problem rozwiązany z tego co wiem kody te nie działają od kilku dni - aktywowałem pakiet na miesiąc dzwoniąc pod bezpłatny numer 1155 i wybierając kolejno 8>2>4
-
ravJG pisze:już problem rozwiązany z tego co wiem kody te nie działają od kilku dni - aktywowałem pakiet na miesiąc dzwoniąc pod bezpłatny numer 1155 i wybierając kolejno 8>2>4
Tez próbowałem aktywowac internet 30dniowy,ale kod *121*004# nie działa.
Zadziałało dopiero po zadzwonieniu na nr 1155 i wcisnieciu po kolei numerów 8>1>4>1
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gdziasek, łącznie zmieniany 1 raz.